Puiu Lucian Georgescu se retrage din cursă, redirecționându-și posibilii votanți

Distribuie articolul

Astăzi, s-a încheiat depunerea candidaturilor pentru funcţia de rector al Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi (UDJG). Așteptările se adeveresc, odată cu modificarea Cartei universitare ce permite candidaturi fără restricții de grad, s-a înregistrat un număr record de șase persoane înscrise, în comparație cu anii precedenți.

Astfel, lista finală, după ora 14.00, ora limită până la care candidații au putut să se înscrie în cursă, este următoarea:

  1. Daniela Buruiană, profesor universitar doctor, rectorul interimar al UDJ Galați din 22.02.2024, fost prorector.
  2. Nicoleta Bărbuță-Mișu, profesor universitar doctor la Facultatea de Studii Economice, fost prorector UDJ.
  3. Cătălin Fetecău, profesor universitar doctor, fost președinte al Senatului UDJ în perioada 2019 – 2024.
  4. Silvius Stanciu, profesor universitar doctor, fost prorector UDJ.
  5. Marian Barbu, profesor universitar doctor, decanul Facultății de Calculatoare.
  6. Ștefan Baltă, conferențiar universitar doctor, fost prorector UDJ.

Cătălin Fetecău, contracandidatul prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, din primile alegeri rezultate cu nevalidarea acestuia din urmă de către Ministerul Educației, candidează din nou, pe când Georgescu însă, se retrage din cursă, adresându-le colegilor săi pe rețelele de socializare următorul mesaj:

Dragi colegi, / Acum, în prag de alegeri, revin cu explicația asupra faptului că nu candidez. Acțiunile în justiție, pe care le-am întreprins și care vor conduce la anularea Ordinului de ministru, de neconfirmare, ordin pe care-l consider profund nelegal și reprezentând o ingerință gravă în autonomia universitară, mă obligă moral față de dumneavoastră să nu candidez, odată ce am ales această cale. Eu, în continuare, rămân atașat noțiunilor de decență și onestitate, care trebuie să caracterizeze Universitatea gălățeană, căreia îi doresc independență și productivitate.”

În același mesaj, susține și candidatura doamnei profesor Nicoleta Bărbuță-Mișu, pe care o consideră: „de departe, persoana cea mai competentă și cu experiența în construcții, dovedită în ultimii ani când a avut responsabilitatea de prorector. În aceste vremuri tulburi, în general, și pentru Universitate, în mod special, domnia sa este singura dintre candidați care are expertiza necesară pentru conducerea sistemului complicat, specific Universității noastre!”.

Pe de altă parte, în realitate s-au transpus așteptările actualului rector interimar, Daniela Buruiană, și președintelui Senatului UDJC, conf. univ. dr. Alexandru Nechifor, care acum câteva zile spuneau că nu se așteaptă la candidaturi din partea colegilor săi de pe partea administrativă sau managerială, ci mai degrabă din partea didactică. Cu toate acestea, cu element de noutate, dacă acum câteva zile doamna Buruiană era indecisă și nu avea un răspuns clar dacă va candida sau nu, menționând că la acel moment nu avea un plan, acum se pare că acest plan constructiv a apărut, odată cu înaintarea candidaturii sale.

Așadar, cu multe așteptări adeverite și unele total neașteptate, rămâne de văzut cine va fi preferatul universitarilor de la UDJG și viitorul rector.


Distribuie articolul

You May Also Like