Proiect major de cercetare la Galați: timp de 10 ani, specialiști români și străini vor face cercetări despre cancerul de piele și alte boli

Distribuie articolul


Specialiști români și străini vor face cercetări despre cancerul de piele și alte boli în cadrul unui proiect major inițiat de Universitatea Dunărea de Jos.

Instituția a semnat un protocol cu Consiliul Județean în baza căruia cercetătorii vor folosi aparatura modernă și spațiile de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Sf. Cuvioasă Parascheva.


Protocolul a fost semnat joi, iar principalele obiective de cercetare vizează diagnosticarea precoce și tratamentul cancerului de piele, precum și stabilirea efectelor unor produse dermato-cosmetice asupra organismului.


„Activitatea de cercetare se va derula în incinta Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Sf. Cuvioasă Parascheva, Pavilionul nou, Dermatologie Venerologie, în spațiile didactice și de cercetare existente, utilizând aparatură medicală din dotarea secției precum și echipamente achiziționate de Universitatea Dunărea de Jos din Galați. Centrul de cercetare va avea o structura multidisciplinară cu specialiști din Galați, București, Timișoara, dar și din Finlanda și Africa de Sud”, a declarat prorectorul Universității Dunărea de Jos din Galați , Alexandru Nechifor


Protocolul semnat joi este valabil 10 ani.

Foto: unitisalvam. ro


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns