Pucheanu continuă cu demolarea garajelor dintre blocuri

Distribuie articolul

Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu a afirmat recent că la nivel local sunt înregistrate aproape 6000 de contracte de închiriere pentru construcții cu destinația garaj. Treptat, toate aceste garaje ar trebui demolate, în opinia primarului, pentru a face loc unor noi locuri de joacă pentru copii, crearea de noi zone de spații verzi sau de locuri de parcare. De la începutul anului aproximativ 500 de proprietari de garaje au fost notificați să elibereze terenul.


Decizia primarului mulțumește pe de-o parte și nemulțumește pe alta, însă, în momentul de față, posibilitatea de a se suplimenta locurile de parcare este aproape nulă.


Exceptând această perioadă pandemică când nu au fost probleme cu circulația pe arterele gălățene, în condiții de normalitate, municipiul este sufocat atât de traficul intens cât și de lipsa locurilor de parcare.


Specialiști gălățeni în arhitectura urbanistică și utilitară cu vechi state de servicii în această profesie sunt de părere că liniaritatea principalelor artere a fost proiectată în perioada comunistă pentru un număr aproximativ de autovehicule aflate în trafic, iar ceea ce avem acum depășește de 10-15 ori acele estimări.
S-au mai făcut în ultimii ani câteva variante pentru decongestionare însă este extrem de puțin pentru o rulare normală. Cu toții știm că pe mai toate arterele principale, mai ales în zonele Țiglina, Micro 19, Siderurgiștilor, în anumite intervale orare circulația mijloacelor auto devine practic o aventură.


Poate varianta demolării garajelor e o soluție, însă, în mod cert, e prea puțin la ce cerință de locuri de parcare este, mai ales în zona centrală a Galațiului, în zona băncilor, Trecere Bac, Piața Centrală etc.


Distribuie articolul

You May Also Like