PSD câștigă detașat la Dunărea de Jos. Află AICI rezultatele neoficiale de la Galați și Brăila

Distribuie articolul

PSD s-a impus fără emoții la Galați și la Brăila. Deși în numeroase regiuni ale țării, Partidul Social Democrat a pierdut din pozițiile deținute uneori chiar și de 30 de ani, la Dunărea de Jos formațiunea de stânga și-a întărit poziția. Rezultatele neoficiale din presa națională indică o înfrângere a forțelor de dreapta din Galați și Brăila.

Potrivit unor rezultate neoficiale, PSD a obținut în județul Galați o victorie clară. Social democrații au adunat aproape 40% dintre voturile gălățenilor, în timp ce liberalii au doar 27%. Pe locurile următoare sunt cei de la USR PLUS cu 6 procente și PMP cu 5,7%.

Candidatul PSD, Costel Fotea a obținut peste jumătate dintre voturile gălățenilor care s-au prezentat la urne, învingându-și fără emoții adversarul din partea PNL, George Stângă.

Victorie clară a obținut PSD și la alegerile pentru Primăria Galați. Ionuț Pucheanu are aproape 60%, iar candidatul unic al USR PLUS și PNL nu a obținut decât 16%. Pe locul 3 cu doar 5 procente este candidatul PMP, Cătălin Cristache. Surpriza vine de la candidatul Pact pentru Galați. Andrei Velea a adunat 4% dintre voturile gălățenilor, devansând politicieni mult mai cunoscuți precum Marius Stan și Picu Apostol Roman.

Nici la Brăila PSD nu a avut emoții. Primarul în exercițiu Marian Dragomir a obținut 63% dintre voturi fiind urmat la mare distanță de candidatul susținut de PNL, Lucian Căprariu, care a adunat doar 17%.

În județ, PSD are aproape dublu față de PNL. 48% și 27% au obținut cele două mari partide, urmate fiind de PMP cu peste 7%. De asemenea, președintele în exercițiu al Consiliului Județean, social democratul Iulian Chiriac a obținut un nou mandat, învingându-l pe Cătălin Boboc, de la PNL.


Distribuie articolul

You May Also Like