O navă încărcată cu porumb a eșuat în apropiere de insula de nisip de pe Dunăre

Distribuie articolul

O navă a eșuat în apropiere de limba de nisip de pe Dunăre. Incidentul s-a petrecut în noaptea de miercuri spre joi, în momentul în care vaporul încărcat cu porumb părăsea portul Galați. Este vorba despre nava Sithonia, care a rămas imobilizată când făcea o manevră de întoarcere. Până în prezent toate tentativele de a scoate nava din bancul de nisip au eșuat. Dimineață, la fața locului a ajuns un remorcher al AFDJ Galați dar nici acesta nu a reușit să miște vaporul încărcat cu aproape 6.000 de tone de porumb. De aceea, la fața locului va fi trimis un remorcher mai puternic al Șantierului Naval Damen.

„Se intervine pentru repunerea pe linia de plutire a vaporului. Acesta are un pescaj de 7 metri, incidentul de navigaţie s-a produs miercuri, la ora 22.00, pe sectorul Dunării cuprins între trecerea bac şi insula de nisip. Vaporul a eșuat atunci când a făcut o manevră de întoarcere. În zonă a ajuns un remorcher, nu a putut să scoată nava, se va duce un remorcher mai puternic. Este vorba despre remorcherul Buşteni, de 2.400 CP, care aparţine Şantierului Naval Damen. Nava care a eșuat transportă porumb, are la bord 5.930 de tone de porumb și se află sub pavilion St.Vincent Grenadines”, a declarat Dorian Dumitru, directorul AFDJ Galați.

Navigaţia pe Dunăre nu a fost întreruptă din cauza acestui incident. Șenalul navigabil este practicabil iar nava eșuată nu pune în pericol în nici un fel circulația vapoarelor.


Distribuie articolul

You May Also Like