Protest pe termen nelimitat al angajaţilor CJAS Galaţi

Distribuie articolul

Începând de joi, 2 noiembrie 2023, angajații Casei Județene de Asigurări de Sănătate Galați au intrat în protest generalizat pe perioada nedeterminată. Reprezentații sindicaliştilor, din cadrul Federației Sindicatelor Caselor de Asigurări de Sănătate, afiliată Blocului Național Sindical (BNS) au semnat pentru un protest „pasiv”, din birouri, dar cu activitatea cu publicul blocată. La Galați, cele câteva zeci de angajați au ieșit în curtea instituției pentru a fi mai convingători, probabil. Angajaţii CJAS Galați cer salarii la fel de mari ca a celor din structurile centrale pentru acelaşi nivel de muncă defășurat.

Potrivit unui comunicat făcut public la nivel național, BNS, FSCAS și conducerea CNAS au încercat rezolvarea problemelor de salarizare, promovând un proiect de lege pentru a genera suportul legislativ necesar corecțiilor salariale, în condițiile în care salariații din aceste instituții nu au beneficiat de niciun fel de creștere salarială din 2018 până în prezent, atrag atenţia sindicaliştii.

Deși proiectul de lege trimis în Parlament viza în mod direct salarizarea lucrătorilor din CNAS, parlamentarii au depus amendamente pentru alte tipuri de categorii de salariați din sectorul de sănătate publică, ce nu erau vizați de proiectul legii. În iunie a.c., proiectul de lege, ajuns pe agenda Camerei Deputaților(for decizional) a fost retras de la vot, motivul fiind că impactul financiar este unul foarte mare din cauza acestor noi amendamente. În consecință, s-au demarat procedurile legale pentru declanșarea conflictului de muncă și joi, 2 noiembrie, angajații din toată țara au intrat în grevă pe termen nelimitat.


Distribuie articolul

You May Also Like