Programul „Lapte-corn-fructe” lansat de CJ la mare viteză!

Distribuie articolul

Astăzi consilierii județeni au votat proiectul de hotărâre și tot astăzi a  fost făcută procedura pe SICAP.

Peste 47.000 de elevi și preșcolari din județul Galați, mai precis 47.157, vor beneficia de Programul ”Lapte, corn și fructe” derulat în acest an școlar.

Programul, în valoare de 13,35 milioane de lei, va fi operat ca și în anii precedenți de Consiliul Județean, nici o Primărie din județ nedorind să își asume acest program, chiar dacă legislația îi permite.

Cadrul legislativ privind aprobarea Programului pentru școli a fost adoptat la începutul lunii august prin HG nr. 652/2023, dar normele de aplicare au apărut abia după o lună, mai precis în 7 septembrie.

”După apariția Hotărârii de Guvern și a normelor de aplicare, s-a făcut o ședință împreună cu Prefectura și Inspectoratul Școlar, pentru a se stabili care vor fi produsele care vor ajunge la copii”, a spus președintele CJ Galați, Costel Fotea.

De asemenea, prin această hotărâre s-a aprobat și produsele ce vor fi achiziționate în vederea distribuirii în acest an școlar, respectiv: 3 porţii lapte, 2 porţii iaurt, 2 porţii mere şi 3 porţii cornuri sau batoane şi 2 porţii biscuiţi sau covrigi uscaţi pe săptămână.


Distribuie articolul

You May Also Like