Program cu 12 priorități propus de Alianţa Dreapta Unită

Distribuie articolul

 

 

 

Alianţa Dreapta Unită, formată din USR, PMP şi Forţa Dreptei, şi-a anunţat duminică programul electoral pentru alegerile europarlamentare, care include 12 priorităţi.

Dintre acestea, pe primul loc se află susţinerea aderării României la Schengen, menţionându-se că guvernarea PSD-PNL „a obţinut un eşec” din acest punct de vedere şi că România nu va fi cu adevărat parte a zonei Schengen decât atunci când va intra şi cu frontierele terestre.

„Vom întreţine contacte cu preşedinţiile Consiliului UE, dar şi cu partidele şi liderii guvernamentali din ţările care se opun aderării României la Schengen. Vom comunica direct cu cetăţenii ţărilor respective despre drepturile României şi avantajele comune ale apartenenţei României la Schengen. Vom promova insistent şi regulat pe toate canalele disponibile, şedinţe de plen, vizite oficiale, conferinţe, presă europeană, rapoarte reale ce arată atât situaţia la zi, cât şi efectele neapartenenţei României la zona Schengen”, prevede programul electoral.

Printre priorităţile Dreptei Unite se află un „trai european” pentru români, care implică stabilitate economică prin trecerea la Euro, prosperitate prin industrializare, comerţ şi inovare, continuarea reformei statului şi a luptei anticorupţie, democraţie, drepturi fundamentale şi stat de drept – apărarea Uniuni „împotriva derapajelor iliberale”, „chiar din România”, Sănătate şi Educaţie pentru români la standarde europene. Programul mai cuprinde, la acest capitol, fonduri UE pentru modernizarea României, cheltuite „mai eficient şi cu impact mai mare”, agricultură şi clasa de mijloc din rural – finanţare pentru fermele de familie la nivel european, unirea cu Moldova în Uniunea Europeană, asumarea rolului de „ţară mare” prin contribuţia României la reforma UE, apărarea drepturilor românilor lucrători în Europa la venituri şi pensii decente.

Programul alianţei mai vizează o Europă prosperă cu un mediu curat, precum şi armate europene „mai bine integrate în NATO şi mai bine pregătite”, care să răspundă împreună provocărilor.

Moneda unică – euro, pentru români, ar însemna inflaţie mai mică, credite mai ieftine. Se pot apăsa butoane de la Bruxelles dar este multă muncă şi aici, acasă, pentru euro. Nu se poate adopta euro fără a implementa chibzuinţă bugetară în guvernarea de la Bucureşti.

Din acest motiv, programul prevede măsuri pentru atingerea standardelor europene în sănătate şi educaţie. Unul dintre obiective este ca fiecare copil să cunoască o limbă străină la terminarea ciclului primar de învăţământ.

În agricultură vrem un focus pe clasa de mijloc, pe ferma de familie. Vedeţi zilele acestea cum protestează oamenii în stradă. În esenţă au dreptate. Când au făcut acel PNRR, cum i-am spus noi, PSD a primit nişte observaţii de la Comisia Europeană. În esenţă, Comisia Europeană spunea României: „Oameni buni, boieri dumneavoastră, daţi şi ălora mici ceva! Nu daţi numai la fermele de mii de hectare.’ Pentru că asta au făcut. Familia Stănescu care a luat în locaţie de gestiune Ministerul Agriculturii, s-a gândit doar la fermele foarte mari.

Președintele Forței Dreptei, Ludovic Orban a ținut să rememoreze cum s-a ajuns în situația în care ne aflăm astăzi, cu această coaliție stânga-dreapta, cu servili și servituți, cu vânzări, cumpărări, trădări și tot melanjul aferent.

„Diavolul a fărâmat coaliția de centru-dreapta și a adus PSD la putere. Un Diavol și-a vârât coada în această coaliție. Acum, Ciolacu ne sfidează cu dispreț, cu impostură, cu același analfabetism funcțional, cu aroganță. Puteam să stăm și noi în acest amantlâc bazat pe vicii, pe pofte. În nici un caz nu am vrut asta. Ce a urmat după refuzul nostru? Ce știu să facă cel mai bine: amenințări, șantaj, controale cu dedicație, presiuni etc. Decizia noastră este de a fi parte din Alianța Dreapta Unită, bazată pe principii profunde. Nu am intrat in această alianță pentru a obține un scor sau pentru a ieși pe locul doi. Am intrat pentru a câștiga pentru români. Ne luptăm cu bandiți care folosesc banii publici ca să închidă gura și să-i țină pe români în subdezvoltare!” a afirmat președintele Forței Dreptei, Ludovic Orban.

 La rândul său, liderul Organizației Județene Galați a Forței Dreptei, Petrișor Potec ne-a declarat că are încredere că Alianța Dreapta Unită reprezintă alternativa viabilă la ceea ce ne prezintă de ceva timp guvernarea PSD-PNL, incompetență, corupție, suficiență și dispreț la adresa cetățeanului.

Alianța Dreapta Unită a primit „botezul” la finalul săptămânii trecute, aceasta fiind formată din USR, PMP și Forța Dreptei.


Distribuie articolul

You May Also Like