Profesorii se pot înscrie pentru evaluarea lucrărilor de la Titularizare și Definitivat 2024

Distribuie articolul

Profesorii care doresc să evalueze lucrările scrise la examenele de Titularizare și Definitivat 2024 trebuie să se înscrie într-o bază de date la inspectoratele școlare județene, până la 16 iunie, conform unei adrese a Ministerului Educației. Datele vor fi centralizate și trimise către Ministerul Educației până pe 18 iunie.

Profesorii care participă la evaluare vor fi plătiți cu 29 de lei pentru fiecare lucrare de la Titularizare și cu 25 de lei pentru fiecare lucrare de la Definitivat. Anul trecut, tarifele au fost de 24 de lei pentru Titularizare și 20 de lei pentru Definitivat, ceea ce reprezintă o creștere de 5 lei pe lucrare, conform ordinului de ministru nr. 4578 din 3 iunie 2024.

În plus, Ministerul Educației va crea o bază de date pe discipline pentru a organiza evaluarea lucrărilor scrise din cadrul concursului de Titularizare (24 iulie – 6 august 2024) și examenului de Definitivat (17 iulie – 6 august 2024).

Profesorii interesați trebuie să completeze formularele disponibile la inspectoratele școlare județene. „Un cadru didactic titular își poate exprima disponibilitatea pentru evaluarea lucrărilor scrise la 1-3 discipline, în funcție de specializările obținute,” transmit reprezentanții ISJ.

Activitățile de evaluare pentru concursul național de ocupare a posturilor didactice se desfășoară între 17 și 31 iulie 2024, iar pentru examenul de definitivat între 24 iulie și 6 august 2024. Inspectoratele școlare trimit machetele completate către Ministerul Educației, conform adresei oficiale.


Distribuie articolul

You May Also Like