Primul kilometru de conductă magistrală de aducțiune Dn 1000 front captare Salcia-Liești- Galați a fost reabilitat!

Distribuie articolul

 

 

 

Lucrările au demarat în luna decembrie a anului trecut și s-au executat într-un ritm susținut. Acestea fac parte din Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă si Apă Uzată în Județul Galați – etapa 2, co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Dezvoltare Durabilă 2021-2027.

În cadrul acestui proiect se vor executa lucrări de înlocuire a aproximativ 2.500 metri de conductă magistrală Dn 1.000 mm care asigură cel mai mare debit de apă din sursa de profunzime pentru municipiul Galați.

Lucrările de reabilitare a acestei conducte magistrale de aducțiune vor contribui la asigurarea și îmbunătățirea parametrilor de furnizare a apei pentru aproximativ 200.000 de consumatori din municipiul Galați și din localitățile/comunele de pe traseul acesteia, respectiv: Barcea, Drăgănești, Ivești, Liești, Umbrărești, aglomerarea Pechea (comunele Cuza Vodă, Pechea, Slobozia Conachi), Fundeni, Tudor Vladimirescu, Piscu, Independența, Braniștea, Șendreni.

Investiția pe magistrala de aducțiune are o valoare de peste 3.000.000 euro și are ca scop îmbunătățirea calității și siguranței serviciului de alimentare cu apă prestat clienților.

 


Distribuie articolul

You May Also Like