Primul film realizat de gălățeni va fi prezentat la Complexul Muzeal de Științele Naturii

Distribuie articolul

Premiera unui film realizat de un grup de tineri gălățeni va avea loc miercuri, 2 august, la Complexul Muzeal de Științele Naturii. Este vorba despre „Unplugged”, o peliculă de 35 de minute în limba engleză. Practic, este primul film mediu-metraj realizat în întregime de o echipă de tineri gălățeni.

Pelicula „Unplugged” este produsul final al unui proiect educațional derulat pe parcursul a peste trei săptămâni, la Atelierul „Ne vedem la film!” al Asociației „Papillon”. Tinerii au fost coordonați de actorul și regizorul Victor Ioan Mihăilescu, cadru didactic la Facultatea de Arte a Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

„Ce pot spune după experiența „Unplugged” e că am reușit să realizăm ceva foarte important. Paradoxal, acest ceva nu e filmul. Aici ne-am propus să structurăm o experiență educațională prin intermediul mijloacelor cinematografice. Adică să ne adunăm laolaltă, să relaționăm, să comunicăm, să ne imaginăm, să încercăm, să ne confruntăm ideile și opiniile, să luăm tot soiul de decizii, să ne expunem, să ne exprimăm, să descoperim ceva. Aș mai adăuga importanța faptului că am făcut ceva concret. Vedem atâta lume prinsă în „proiecte”, însă un număr extrem de mic dintre acestea ajung să devină realitate. At the end of the day, cum ar zice personajele din film, cred că emoția inconfundabilă care i-a însoțit în fiece zi din această lună este de fapt cel mai mare câștig”, a declarat coordonatorul atelierului, Victor Ioan Mihăilescu.

În total, la proiect au luat parte 13 copiii și adolescenți de la mai multe instituții școlare din oraș. Individual sau în echipă, ei au fost implicați în aproape toate etapele realizării unei producții cinematografice: scrierea și apoi adaptarea scenariului, distribuirea personajelor, găsirea costumelor, alegerea locurilor de filmare, a decorului, filmarea propriu-zisă, interpretarea rolurilor și realizarea afișului peliculei. Tema filmului este incitantă: într-un viitor incert, unde nu mai există energie electrică, oamenii s-au întors la o stare de sălbăticie ancestrală, iar în acest cadru amintind de blockbusterele americane cu subiect apocaliptic se țes întâmplări tensionante.

Premiera filmului „Unplugged” va avea loc miercuri, la ora 18.30, la Complexul Muzeal de Științele Naturii. Intrarea este liberă.


Distribuie articolul

You May Also Like