Primele amenzi aplicate de comisarii Gărzii de Mediu în 2021

Distribuie articolul

Comisarul șef al Gărzii de mediu Galați, Marian Daniel Mocanu ne-a declarat că în primele trei luni ale anului, inspectorii instituției au efectuat 249 controale planificate și neplanificate în urma cărora s-au aplicat 34 de sancțiuni contravenționale din care 13 avertismente

Cuantumul  total al amenzilor a totalizat 369 500 lei și au fost dispuse cinci măsuri complementare de sistare a activității. Cu excepția Primăriei Independența, toate celelalte sancțiuni au fost date agenților economici, atât din mediul urban cât și rural.

În altă ordine de idei, comisarul șef al Gărzii de Mediu ne-a mai precizat că în zilele imediat următoare, împreună cu agenți de la Poliția Locală și Inspectoratul Județean de Poliție se va demara campania de verificare a punctelor de depozitare a deșeurilor iar cei ce vor fi găsiți în neregulă riscă, pe lângă sancțiuni pecuniare, confiscarea mijloacele auto aferente.

Marian Daniel Mocanu mai atrage atenția și celor ce practică pescuitul sportiv în apele publice – fluviul Dunărea, râurile Siret și Prut că de vineri, 9 aprilie s-a instituit prin lege perioada de prohibiție piscicolă iar cei ce vor fi depistați pescuind riscă amenzi usturătoare.


Distribuie articolul

You May Also Like