Premieră regională la Galați. Spitalul de Copii va avea cabinet pentru diagnosticarea și tratamentul în oncologia pediatrică

Distribuie articolul

Clinica Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan” din Galați va avea un cabinet pentru diagnosticarea și tratamentul în oncologia pediatrică. Este vorba despre o premieră pentru regiunea de sud-est a țării, care va fi realizată în cadrul unui amplu proiect european în valoare de peste 3,2 milioane de euro. Primăria a semnat contractul, iar lucrările vor ține un an și jumătate.

La final, ambulatoriul spitalului de copii va avea cabinetul care va fi folosit de pacienții din județele Galați, Brăila, Vrancea și Tulcea. De asemenea, în cadrul proiectului vor fi modernizate și dotate cu aparatură toate cabinetele medicale și va fi extinsă clădirea.

„Primăria municipiului Galați informează că a fost semnat contractul de lucrări pentru modernizarea, extinderea și dotarea ambulatoriului Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan” Galați, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană de 3,2 milioane de euro. Valoarea contractului este de 7.322.807 lei, fără TVA, fiind prevăzute două luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuție. Pentru proiectul  Modernizare, extindere și dotare Ambulatoriu Integrat – Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Sf. Ioan Galați, municipalitatea a obținut finanțare europeană, iar spitalul va deveni astfel singura unitate medicală din regiune care va putea oferi servicii de diagnosticare și tratament în oncologia pediatrică”, au anunțat reprezentanții Primăriei Galați.

Primăria municipiului Galați mai are un proiect cu finanțare europeană la Spitalul de Copii care vizează reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Compartimentului Primiri Urgențe. Totul va costa aproximativ 11 milioane de lei, precizează reprezentanții municipalității.


Distribuie articolul

You May Also Like