Pregătiți-vă galoșii de miting: guvernanții vorbesc despre două ordonanțe de urgență pe temele justiție și amnistie

Distribuie articolul

Ce-au înțeles politicienii puterii din criticile dure primite de la partenerii europeni pe tema justiției în guvernarea PSD? Nimic. Nici nu s-au terminat comentariile despre perdaful tras de Parlamentul European că politrucii guvernării au anunțat că două ordonanțe de urgență sunt iminente. Este vorba despre OUG pe Legile Justiției și OUG privind amnistia.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat joi că a definitivat proiectul de Ordonanţă de Urgenţă privind Legile Justiţiei, documentul fiind deja trimis către CSM. Nimeni nu a aflat ce leopard zace în proiectul întocmit la Minister dar nu suntem atât de naivi încât să așteptăm vești bune!

Tot astăzi, s-a vorbit și despre amnistie. La finalul ședinței de partid în care câțiva colegi i-au cerut demisia, Liviu Dragnea spunea că s-a saturat de discuțiile despre amnistie și că subiectul nu mai este pentru el de actualitate. Ei bine, a mințit, dar asta nu-i o surpriză. Potrivit presei centrale, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu s-au întâlnit joi ca să discute tocmai despre amnistie. Din nou nu știm ce s-a întâmplat în spatele ușilor bine închise, dar suntem aproape siguri că liderii alianței de guvernare nu au vorbit doar despre amnistia președintelui PSD!

Spuneam la început că politicienii puterii nu au înțeles nimic din criticile venite din Europa. Ar mai fi o variantă: poate au înțeles prea mult și, dându-și seama că nu mai au nimic de pierdut, sunt dispuși să arunce țara în aer doar ca să scape de pușcărie câțiva dintre ei. Asta înseamnă o toamnă încărcată cu proteste, scandal, jandarmi, statul paralel…


Distribuie articolul

You May Also Like