Poșta Română „atacată” sistematic de hakeri! ATENȚIE! Compania nu vinde pe facebook colete

Distribuie articolul

În repetate rânduri, conducerea societății comerciale de distribuție a trimiterilor poștale a luat poziție față de atacurile cibernetice directe din mediul offline și online.

Nu întâmplător, în site-ul de prezentare al Companiei, pe scrollul (bara de defilare a anunțurilor de ultimă oră) orizontal din partea superioară se difuzează continuu mesajul-avertisment: „Atenție! Poșta Română nu solicită clienților să furnizeze informații bancare confidențiale, numere de card sau coduri PIN și nici efectuarea de plăți online ale unor taxe de livrare”

Zilele trecute, unul dintre angajații din Poștă a atras atenția asupra unei alte forme de înșelăciune încercate de criminalii informatici:

„Posta Romana. Atenție! Circulă pe FB un așa zis concurs în numele postei romane cu denumirea de Mistery box cu pretextul că sunt f multe colete nerevendicate și abandonate. 9,90 lei cutia. După ce ți se cer date personale, gen nume, adresa, Nr tel, la final se solicită datele bancare. Cu siguranță sunt mulți oameni care pica in plasă și își introduc datele bancare care ajung pe mana unor hackeri·”

Intrigați, ne-am dat seama, urmărind firul „povestirii”în online, că hakerii au devenit mult mai insistenți și au invadat Social Media (recte, facebook-n.a) cu o pagină care are însemne identice cu ale Poștei Române, și care a lansat o ofertă de nerefuzat pentru net-surferii „gură cască”

Iată și ANUNȚUL SURPRIZĂ:

„Atenție! Se vând coletele pierdute cu 9.90 lei. Coletele străine se schimbă cu 9.90 lei!

În fiecare an, la depozite se adună mărfurile nepredate.

În fiecare an, la depozite se adună milioane de astfel de colete! Conform regulilor impuse de Poșta Română, aceste colete pot fi utilizate, iar fiecare doritor poate achiziționa orice element din ele cu doar 9.90 lei. În interiorul coletelor poate exista o varietate de produse, de la electronice și articole pentru casă până la accesorii și cadouri.”

Adresa paginii pe are am găsit „oferta” este

https://www.facebook.com/profile.php?id=61552220040553&locale=ro_RO

Ba, mai mult! Nu ne-a venit să credem că sunt zeci de persoane care au intrat, au comentat, s-au înscris într-un formular oferit în pagină și au comandat produsele vizionate. Asta, la prima citire. Până una, alta, formularul de înscriere nu l-am găsit. Apoi cele câteva zeci de persoane care apar ca număr la comentarii, dacă sunt vreo șapte în total. Iar, spre final, unul dintre postaci ne și „luminează”, ca, de fapt, mărfurile vizionate și comandate de cei în cauză sunt din … Asia.

Până când Compania Națională ”Poșta Română” sau organele abilitate vor lua lua atitudine față de aparițiile acestea din online, noi nu putem să spunem decât că este un FAKE! și vă prezentăm mai jos și câteva dintre discuțiile, probabile, dintre Ofertant și Clienții amatori de produse …asiatice.

Florin Andronic: Cum pot participa? Mi-ar plăcea și mie să obțin unul dintre aceste seturi.

  •    Posta Romana: Florin Andronic Trebuie să dai clic pe link-ul de mai jos și să completezi formularul”

„Petrică Mihai Iuhas: Totul este grozav, dar a ajuns cu o săptămână întârziere. În general, mulțumesc foarte mult pentru oportunitatea de a participa la această ofertă incredibilă.

  • Posta Romana. Petrică Mihai Iuhas Ne cerem scuze pentru așteptare, dar a fost un număr mare de participanți”.

„Mantas Timochinas: Probabil că am foarte mult noroc. Am completat o sondaj pe site, am participat la tragere la sorți și am câștigat! În doar 5 zile am primit pachetul meu.

  • Posta Romana. Mantas Timochinas Mulțumim pentru feedback-ul tău!”

„Mon Bergum: Este adevărat că poți obține un astfel de set de electronice pentru doar 9.90 lei?

  • Posta Romana. Mon Bergum Poți verifica singură!

Ade Lina: Mon Bergum Da, este foarte popular în țările asiatice și acum este disponibil și aici.”


Distribuie articolul

You May Also Like