Pesta porcină înghite peste un milion de lei din bugetul Consiliului Județului Galați

Distribuie articolul

Mai mult de 1,1 milioane de lei vor fi utilizați pentru combaterea pestei porcine, au decis astăzi consilierii județeni gălățeni. Măsura va veni în sprijinul a 64 de localități de pe raza întregului județ, banii fiind alocați doar pentru combaterea bolii, despăgubirile putând fi oferite conform legii doar de către guvern, nu de autoritatea locală.

Cea mai mare sumă, de 200.000 de lei, vine în ajutorul localității Suceveni, până la această oră singura direct afectată de epidemie.

”Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Suceveni solicită fonduri pentru ducerea la îndeplinire a Planului de măsuri privind combaterea Pestei Porcine Africane, care presupunea instituirea a 4 (patru) dezinfectoare pentru care sunt necesare un număr de minim 4 (patru) persoane pe schimb, totalizând un număr de 16 persoane pe zi. Deoarece la nivelul Primăriei Comunei Suceveni nu există personal pentru a putea fi folosit la această acţiune, se solicită fonduri pentru plata cu ora, la o valoare egală cu salariul minim pe economie (8,3 lei/oră)”, se arată în expunerea de motive a Hotărârii Consiliului Județului.

Numai pentru acoperirea acestui aspect suma necesară este de aproximativ 70.000 lei, reprezentând retribuirea celor 4 persoane în 4 schimburi timp de 60 de zile.  Restul banilor, până la 200.000 de lei, vor fi utilizați pentru echipamente, dezinfectanți și consumabile sau alte materiale necesare bunei desfășurări a acțiunii.

Alți 940.000 de lei au fost alocați pentru 63 de localități din județ, inclusiv pentru municipiul Tecuci și orașele Tg. Bujor și Berești. Cea mai mare sumă o primește Pechea (85.000 de lei), urmată de Cudalbi (64.000 de lei) și Drăgușeni (45.000 de lei).


Distribuie articolul

You May Also Like