Pensionarii gălățeni au făcut noapte albă la coada de la Direcția de Taxe și Impozite

Distribuie articolul

Zeci de pensionari s-au bulucit la ghișeele Direcției Generale Impozite, Taxe și Alte Venituri de la Romarta. Aproximativ 200 de persoane s-au așezat la coadă pe parcursul nopții deși funcționarii au început să lucreze cu publicul la ora 8.30. Oamenii care au făcut noapte albă au spus că vor să scape rapid de taxele și impozitele locale din acest an.

„Mie mi-a plăcut toată viaţă sa fiu primul. Să scap primul de datorii, de obligaţii. Anul acesta am venit târziu, am ajuns pe la 5 şi un sfert. Noi suntem obişnuiţi cu cozile. Pe vremea lui Ceauşescu am stat la coadă la pâine şi lapte, acum stăm la taxe”, a explicat unul dintre pensionarii participanți la marea îmbulzeală.

După aproximativ patru ore de stat în frig, oamenii de la coadă s-au certat între ei și s-au bulucit în interior atunci când funcționarii au deschis ușile Direcției de Taxe și Impozite.

„Haide, haide. Unde vă grăbiți? Aveţi răbdare că eu am ajuns aici la ora 5.00. Ai văzut cum s-a băgat? Noi vrem să scăpăm de datoriile pe care le avem către stat, ca statul să nu vină la uşa mea să zică nu aţi plătit. Asta ne interesează, să plătim datoriile”, a spus un alt pensionar aflat la coadă.

Faptul că lumea se bulucește la Direcția de Taxe și Impozite înseamnă o veste bună pentru reprezentanții Primăriei Galați.

„Ne bucurăm de faptul că contribuabilii au venit în număr atât de mare încă din prima zi a anului să-şi achite taxele şi impozitele. Asta cu atât mai mult cu cât unele impozite au crescut anul acesta. Impozitul pe clădiri a crescut de la 0,08 la sută la 0,09 la sută. Impozitul pe clădiri  nerezidenţiale a crescut de la 0,3 la sută la 0,6 la sută, taxa de habitat a crescut de la 67 la 85 de lei”, a declarat Daniel Stadoleanu, directorul Direcției Generale Impozite, Taxe și Alte Venituri.

În Galați, obligațiile fiscale la bugetul local se pot plăti la cele patru puncte de lucru ale Direcției de Taxe și Impozite Locale din cadrul Primăriei. Acestea sunt situate pe strada Domnească, în Micro 18 și în Micro 39, pentru persoane fizice, și pe strada Basarabiei, pentru persoane juridice. Contribuabilii își mai pot plăti taxele și impozitele locale on-line, pe ghiseul.ro, folosind parola și id-ul atribuite de organul fiscal.

Conform prevederilor Codului Fiscal, obligațiile către bugetul local pot fi plătite cu bonificație până pe 31 martie. De reducerea de 10% beneficiază contribuabilii care plătesc integral taxele și impozitele.


Distribuie articolul

You May Also Like