Parcul auto Transurb s-a mărit cu cinci troleibuze

Distribuie articolul

Au ajuns la Galați încă cinci troleibuze noi cumpărate de Primărie cu bani din creditul făcut la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare. Conform anunțului făcut de oficialii Transurb, în prezent, în parcul auto al societății sunt șapte troleibuze fabricate de compania Skoda Electric. Noile troleibuze se vor afla în probe, timp de o lună, după care vor intra pe traseu, la finalizarea formalităților de omologare și înmatriculare. Tot lotul cumpărat cu bani de la BERD conține 14 mijloace ecologice de transport.  Celelalte șapte troleibuze vor ajunge în Galați în curând și ar putea fi introduse pe traseu în luna decembrie.

„Troleibuzele sunt livrate treptat, două au venit la începutul lunii, alte cinci au venit ieri(n.r.-luni, 20 noiembrie) dar pe traseu le vom introduce în același timp. Sunt mai mulți pași de urmat, le verificăm, le înmatriculăm, și sperăm ca în luna decembrie să le avem pe trasee”, a declarat Genica Totolici, directorul general Transurb.

Noile mijloace de transport în comun costă 22 de milioane de lei. Fiecare troleibuz are o capacitate de 90 de pasageri pe scaune și în picioare, este dotat cu aer condiționat, afișaje electronice de tip LED și sistem de ticketing.


Distribuie articolul

You May Also Like