Opera Tosca, de Puccini, încheie ediția 2022 a Festivalului Internațional Leonard

Distribuie articolul

După patru săptămâni pline de reprezentații excepționale, de artiști de marcă și momente încărcate de emoție, povestea celei de a XVIII-a ediții a Festivalului Internațional Leonard, organizată cu multă dăruire de colectivul Teatrul Național de Operă și Operetă Nae Leonard Galați, a ajuns la final.

Astfel, pe 20 noiembrie 2022, vor avea loc ultimele momente din cadrul acestui eveniment, emblematic pentru cultura gălățeană.
DUMINICĂ, 20 NOIEMBRIE, ora 18:30, cortina liricului gălățean se va ridica pentru ultima reprezentație din această ediție a Festivalului Internațional Leonard, pentru a dezvălui una dintre marile capodopere ale verismului – opera Tosca, de Giacomo Puccini. Inspirată de piesa dramatică omonimă a lui Victorien Sardou, în această lucrare, compozitorul italian realizează o magistrală sinteză dintre tradiția operei italiene și verism, împletind momentele de un profund lirism cu scene tragice cu accente eroice, ale parcursului teatral. Premiera operei a avut loc la Roma, la Teatro Costanzi, la 14 ianuarie 1900, unde personajul central – Floria Tosca, a prins strălucire datorită interpretării legendarei soprane române – Hariclea Darclée.

Alături de soliștii, orchestra și corul teatrului, avem onoarea de a avea pe scena Teatrului Național de Operă și Operetă muzicieni de renume.
Invitat de onoare al acestei ediții a Festivalului Internațional Leonard, maestrul Victor Dumănescu va fi la pupitrul dirijoral al operei Tosca.

Important reprezentant al artei dirijorale românești, director artistic al unor instituții de prestigiu din țară (Opera Română din Cluj-Napoca și din Iași) și din străinătate (Opera Națională din Chișinău – Republica Moldova și Noua Operă din Antalya – Turcia), maestrul a susținut nenumărate concerte simfonice, vocal-simfonice și spectacole de operă, operetă, balet, musical, pe mari scene ale lumii, fiind o emblemă a culturii românești. De-a lungul carierei sale artistice, Victor Dumănescu a fost profesor în cadrul Liceului de Arte Dimitrie Cuclin din orașul nostru, și în instituții de prestigiu din țară, pregătind generații întregi de artiști. Orașul nostru se mândrește cu reușitele marelui dirijor, iar în semn de recunoștință pentru activitatea sa în domeniul artei, i-a fost oferită titul de Cetățean de Onoare al Orașului Galați


Distribuie articolul

You May Also Like