Oficial: Ministerul Sănătății a aprobat instrucțiunile privind testarea elevilor. Testele pot fi făcute acasă sau la școală

Distribuie articolul


Ministerul Sănătății a aprobat instrucțiunile privind testarea elevilor cu teste de salivă și formularul de consimțământ al părinților. Vineri, documentul a fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial.


Ministerul Sănătății a stabilit procedura de administrare a testelor rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă care urmează a fi utilizate în unitățile de învățământ.


Documentul arată că testarea periodică cu teste rapide antigen efectuate din proba de salivă se va realiza în prima și în a patra zi lucrătoare a săptămânii, înaintea începerii orelor de curs.


Testarea se va efectua în sala de clasă sau în alte spatii, sub îndrumarea cadrului medical sau a persoanelor responsabile desemnate din cadrul unității de învățământ, dar și la domiciliu, sub îndrumarea părinților.


În plus, persoanele responsabile din cadrul unităților de învățământ vor fi instruite privind colectarea testelor cu rezultat pozitiv, acestea fiind considerate deșeuri medicale cu potențial infecțios.

Testele pozitive descoperite în școli și grădinițe vor fi aruncate în coșuri de gunoi prevăzute cu capac, pedală și sac de plastic.

Ulterior, acestea vor fi scoase din unitate pe un circuit separat, a stabilit Ministerul Sănătății.

Foto : Bihon


Distribuie articolul

You May Also Like