O nouă licitație pentru Centura Ocolitoare a Tecuciului

Distribuie articolul

După șapte ani de când se tot chinuie să termine cei șapte km ai centurii Tecuciului, proiect ce trebuia încheiat în 2013, reprezentanții Guvernului vin cu o nouă promisiune. Nu de finalizare, deocamdată doar de reluare a licitației.

Lucrarea de 6,94 km a început în 2012 și trebuia predată anul următor. Acest lucru nu s-a întâmplat iar proiectul a fost câștigat de un nou constructor – Asocierea SC Eurocogen Filiala Aninoasa SRL – Aleandri SPA – Pasquale ALO SRL – care a primit amplasamentul în august 2015 și ar fi trebuit să finalizeze lucrările în august 2016. În mai 2019 i-a fost reziliat și acestuia contractul din care executase aproximativ jumătate.

Vestea bună este că, între timp, cota de finanțare europeană nerambursabilă a crescut de la 46,3 milioane de lei, cât era anterior, la 52,5 milioane de lei. Așadar, nu banii ar fi problema.

În aceste condiții, senatorul liberal George Stângă a adresat luna trecută o întrebare ministrului Fondurilor Europene pentru a afla care mai este stadiul investiției.  

”În ceea ce privește contractul de lucrări care are ca obiect Construcția variantei de ocolire Tecuci, vă comunicăm că a fost întocmită documentația pentru relocare utilități și expertiza tehnică a lucrărilor efectuate în cadrul contractului de lucrări ”Construcția de variantă de ocolire Tecuci – relicitare” (reziliat în data de 20.05.2019) care va furniza date pentru elaborarea documentației de achiziție publică pentru lansarea noului contract de lucrări, termenul estimat de lansare a acestuia fiind trimestrul al IV-lea 2019”, a răspuns la sfârșitul lunii octombrie Roxana Mînzatu, pe atunci ministru în Ministerul Fondurilor Europene.

Rămâne de văzut ce părere va avea noul guvern și dacă procedurile vor putea fi într-adevăr finalizate până la sfârșitul anului.

Distribuie articolul

You May Also Like