Pediatria va funcționa într-o clădire nouă la Târgu Bujor

Distribuie articolul

Ieri, clădirea nouă unde va funcționa secția de pediatrie a Spitalului Orășenesc Târgu Bujor a fost inaugurată. Aceasta are saloane generoase, fiecare cu toaleta proprie, rampe de oxigen, spații moderne pentru medici, asistente și tratamente.

Noua Pediatrie ar fi de cinci ori mai mare decât vechea secție, iar saloanele sunt amenajate în diferite culori pentru a fi pe placul copiilor. Există și paturi pentru părinți sau rezerve mamă – copil, spațiu de joacă și cameră de studiu.

Echipamentele medicale și mobilierul sunt noi: ecograful, electrocardiograful, autoclava pentru sterilizare, aparatul de purificat aerul, defibrilatorul, monitorul de funcții vitale. Fiecare pat are un sistem de alarmare al personalului medical.

Clădirea a fost concepută în mod eco, având pompe de căldură, panouri solare și fotovoltaice. Este dotată cu wireless, sistem de detecție și alarmare în cazul unui incendiu sau a depășirii concentrației de oxigen.

Investiția a fost realizată din fonduri europene ce au totalizat 30 de milioane de lei, urmând să mai fie accesate alte resurse pentru extinderea Ambulatoriului de Specialitate și eficientizare energetică a corpului principal al spitalului.


Distribuie articolul

You May Also Like