News Alert: Vaccinarea copiilor va începe în luna ianuarie

Distribuie articolul


Vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani va începe în a doua parte a lunii ianuarie, au anunțat autoritățile.

Termenul ar putea fi modificat doar dacă România nu va primi la timp cantitățile necesare de vaccin de la compania Pfizer.


Șeful campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiță, a anunțat joi că cel mai probabil vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani va începe în a doua parte a lunii ianuarie.


„Conform calendarului de livrare preconizat, foarte probabil că vom recepționa doze de vaccin pediatric de la compania Pfizer în luna ianuarie, ca atare cel mai probabil că în a doua parte a lunii ianuarie vom putea debuta campania de vaccinare adresată acestei grupe de vârstă”, a anunțat Valeriu Gheorghiță.


Autoritățile au făcut pregătirile necesare și acum așteaptă dozele de la producător.


„În ceea ce privește campania de vaccinare în pregătire pentru copiii 5-11 ani a fost deja optimizată platforma de programare și registrul electronic de vaccinare. Ele vor fi deschise în momentul în care vom anunța debutul efectiv al campaniei de vaccinare. Noi am elaborat instrucțiunea care reglementează modalitatea în care se va derula vaccinarea pentru această grupă de vârstă, locațiile în care se va derula sunt în cabinetele organizate în centrele de vaccinare atât din unități sanitare, cât și din afara unităților sanitare, vorbim doar de centrele de vaccinare care folosesc vaccin de la compania Pfizer. De asemenea, se vor putea adresa pentru vaccinare și în cabinetele medicilor de familie acolo unde desigur se va solicita acest tip de vaccin”, a declarat Valeriu Gheorghiță în cadrul unei conferințe de presă.


Gheorghiță a mai spus că pentru imunizarea copiilor va fi necesar consimțământul părinților sau al reprezentanților legali.

Copiii vor fi vaccinați cu două doze administrate la interval de 21 de zile.

Foto: unicef


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns