Municipiul Tecuci, ocolit de o nebuloasă

Distribuie articolul

După 14 ani de când a fost promisă, șapte ani de când a fost începută și patru termene ratate, soarta centurii ocolitoare a Tecuciului este în continuare incertă. Nici măcar reprezentanții Ministerului Transporturilor nu știu să răspundă la două întrebări aparent simple: stadiul lucrărilor și data finalizării proiectului. În caz că va fi finalizat.

În februarie acest an, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, anunța victorios că în acest an se vor finaliza 180 km de autostradă și drumul care înconjoară municipiul gălățean. De atunci, liniște.

”Centura Bacăului, cu terminarea lucrărilor prevăzută în 2019. Este prevăzut de asemenea proiectul în parteneriat public privat pentru tronsonul Târgu Neamţ – Iaşi, care începe proiectarea în 2019 şi execuţia în 2020. De asemenea, Botoşani – Tg Frumos. Şosele de centură: Tecuci – cu finalizare anul acesta, Vaslui, Iaşi, Tg Frumos, Suceava, Rădăuţi. De asemenea calea ferată rapidă Bucureşti-Paşcani, Iaşi. Ele sunt bugetate. Vom avea reuniuni regulate cu Ministerul Transporturilor pentru a monitoriza calendarul de derulare a tuturor acestor proiecte astfel încât să nu apară întârzieri”, susținea Tăriceanu.

La două luni de la anunț, nu se cunoaște nici măcar stadiul la care sunt lucrările din județul nostru. Cât privește finalizarea…

”Centura ocolitoare a municipiului Tecuci pare a fi un proiect fără de sfârșit, ale cărui termene de finalizare nu au fost respectate niciodată. Vă solicit să îmi transmiteți stadiul actual al obiectivului de investiție și data la care vor fi finalizate lucrările”, se arată în întrebarea adresată de la tribuna parlamentului în data de 25 februarie de către senatorul liberal George Stângă.

Deși a trecut mai bine de o lună de atunci, nu există încă vreun răspuns din partea minsitrului Transporturilor.

Promisă din 2005, începută în 2012, abandonată după câteva luni, reluată în 2015, re-abandonată, reluată, re-abandonată, centura municipiului Tecuci a depășit deja patru termene până la care trebuia finalizată, ultimul fiind octombrie 2018. În prezent, lucrările sunt realizate doar pe jumătate.


Distribuie articolul

You May Also Like