Moș Crăciun există! Va face lumină pe străzile din Galați

Distribuie articolul

Anul acesta Moș Crăciun este așteptat cu interes de toți gălățenii. Nu au fost ei prea cuminți așa că nu vor primi autostradă, pod, aeroport, spital, bazin de înot… Totuși cadoul de anul acesta este special. În decembrie, Moș Crăciun va aduce lumină nu doar în casele ci și pe străzile gălățenilor. Vestea bună a venit de la Primărie. Reprezentanții instituției au anunțat că au rezolvat licitația pentru iluminatul festiv de sărbători. Asta în condițiile în care de vreo două luni orașul nu mai are contract pentru iluminat stradal!

Așadar, toată lumea îl așteaptă pe Moș pentru că beculețele montate în calea saniei magice vor face pârtie și prin bezna care ascunde zone întregi ale orașului. Iar dacă trecem de chestiile festive și intrăm în mizeriile administrative, observăm că băieții de la Primărie au pus, din nou, căruța în fața calului. De fapt, de data asta au pus calul, măgarul, boul și o capră.

Necuvântătoarele enumerate nu au nici o vină că le face Primăria de râs. Culmea, nici cuvântătorii din fruntea orașului nu se simt prea prost. Cică ei nu au ce face pentru că licitațiile pentru atribuirea contractului privind gestionarea și mentenanța sistemului de iluminat public au fost contestate. Mai grav, nici măcar mama Omida și globul de cristal nu știu când se va rezolva  luminii de pe stradă.

În ceea ce privește beculețele de sărbători, Primăria anunță că pe străzi, în parcuri, în rondouri, pe esplanade și la intrările în oraș vor fi montate instalaţii tridimensionale, panouri, perdele și șiruri luminoase, leduri, figurine și brazi artificiali. Valoarea contractului este 1.716.850 lei, fără TVA.


Distribuie articolul

You May Also Like