Finanțarea care ar putea salva Oțelul

Distribuie articolul

Aflat din nou în criză financiară, clubul de fotbal ar putea primi în aproximativ o lună banii necesari supraviețuirii, de la municipalitate. Problema este că tot în aproximativ o lună riscă să înceapă și depunctarea lui, pentru datorii.

Aproximativ 200.000 de lei are de dat, în prezent, gruparea sportivă unor jucători ori terți. Cum salariile fotbaliștilor nu au fost achitate din retur, aceștia au depus memorii la Federația Română de Fotbal.

Drept urmare, dacă nu rezolvă situația Oțelul riscă depunctarea succesivă de la sfârșitul lunii octombrie, fapt ce i-ar putea compromite activitatea.
Cum pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de ieri au fost și discuții legate de buget, consilierul independent Simona Vreme a cerut lămuriri în această privință.

”Care este motivul pentru care nu a fost prinsă finanțarea clubului Oțelul: nu sunt fonduri la bugetul local sau intenționați introducerea pe următoarea ordine de zi a consiliului? Înțeleg că există opreliști în privința desfășurării activităților lor iar un termen maximal pentru finanțare ar fi până în octombrie”, a întrebat Vreme.

În replică, edilul susține că bani ar fi, voință din partea municipalității, de asemenea, doar că reprezentanții clubului nu s-au mișcat suficient de repede, astfel încât să prindă ordinea de zi.

”Opreliștile nu le pune aparatul de lucru al primarului, de obicei și le pun singuri: datorită nejustificării la timp a unor sume, datorită unui mod defectuos de a-și întocmi dosarele… Acum două luni de zile am inițiat un nou concurs de proiecte dedicate sportului, singurul club care ar putea beneficia, conform regulamentului, este Oțelul Galați. Ultimele acte depuse de conducerea Oțelului Galați au fost vinerea trecută. Din punct de vedere contabil s-a ajuns la concluzia că s-a justificat suma depusă anterior, altfel nu ar fi putut beneficia de o nouă finanțare. Se încheie un singur proces verbal, moment de la care curge o perioadă de contestații. Această perioadă excede zile în care ne aflăm azi. Prin urmare, finanțarea pentru Oțelul Galați nu ar fi putut intra azi pe ordinea de zi. O veți avea la comisii în maximum o săptămână cu toate actele necesare. Cred că la sfârșitul lunii octombie, dacă nu cumva într-o ședință extraordinară, va fi și finanțarea celor de la Oțelul Galați”, a spus Ionuț Pucheanu.

Campioana din 2011, Oțelul Galați, a intrat în faliment în 2016, actuala grupare fiind una inițiată de suporteri.


Distribuie articolul

You May Also Like