Ministrul Educației sub lupă, în focul unei moțiuni

Distribuie articolul

Săptămâna viitoare în Parlamentul României se anunță a fi plină de tensiune și dezbateri aprinse, odată cu depunerea unei moțiuni simple de către deputații USR și Forța Dreptei împotriva ministrului Educației, Ligia Deca, sub numele de „Un ministru care minte nu poate gestiona educația”. Documentul critică dur lipsa de reforme și gestionarea precară a sistemului de învățământ. Potrivit informațiilor furnizate de Agerpres, dezbaterile vor avea loc în plenul Camerei Deputaților luni, iar votul pentru moțiunea respectivă va avea loc marți.

Moțiunea aduce în prim-plan acuzații care pun sub semnul întrebării capacitatea ministrului Deca de a gestiona corect și transparent educația în țară. Se afirmă că raportările privind procentul de analfabetism funcțional au fost cenzurate pentru a ascunde realitatea tragică a sistemului de învățământ românesc. De asemenea, se remarcă faptul că informațiile relevante despre rezultatele elevilor la testele PISA 2022 au fost retrase din raportul de țară prezentat de Ministerul Educației.

De asemenea, documentul subliniază mai multe probleme semnificative din sfera educației, printre care întârzieri în implementarea unor programe esențiale, acordarea incorectă a burselor de merit pentru elevi și dificultăți în asigurarea transportului gratuit al elevilor la școală în anumite județe.

Deputații semnatari ai moțiunii consideră că actualul management al Ministerului Educației este deficitar și solicită plecarea Ligiei Deca de la conducerea acestuia, menționând că demisia acesteia reprezintă singura soluție pentru a aduce reforme și îmbunătățiri în sistemul educațional din România.


Distribuie articolul

You May Also Like