Ministerul Transporturilor și autoritățile locale au semnat un protocol pentru realizarea a patru șosele moderne în zona Galați-Brăila

Distribuie articolul


Ministerul Transporturilor a semnat miercuri mai multe protocoale cu autoritățile locale pentru realizarea a șapte șosele moderne.

Este vorba despre drumuri expres și de variante ocolitoare ale unor orașe din sudul și sud-estul țării. Patru dintre șosele sunt în zona Galați-Brăila.


Patru județe, Galați, Brăila, Ialomița și Călărași, au format recent o asociație care are ca scop realizarea unui drum expres între Galați și Drajna. Protocolul asociației cu Ministerul Transporturilor a fost semnat miercuri, la București. În baza acestuia se va elabora studiul de fezabilitate și va fi obținută autorizația de construire pentru obiectivul de investiții „Drum de legatură între DX Brăila – Galați și Variantă Ocolitoare Galați”. Este vorba despre șoseaua modernă care va lega Galați și Brăila de Autostrada Soarelui, în zona Drajna.


Pentru județul Galați a fost semnat un protocol pentru modernizarea DN25 între Galați și Tudor Vladimirescu. În prima etapă, va fi elaborat studiul de fezabilitate pentru porțiunea de 40 de kilometri.


Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, au semnat încă un protocol privind „Elaborarea Studiului de Fezabilitate, realizarea documentației tehnice pentru Autorizația de Construire (P.A.C.) și obținerea Autorizației de Construire (A.C.) pentru obiectivul de investiții Drum de legatură între DX Brăila – Galați și Variantă Ocolitoare Galați”.
Conform planului, studiile vor fi gata anul viitor. Ulterior, lucrările vor fi plătite de Ministerul Transporturilor. Doar drumul expres spre Drajna va costa aproximativ 400 de milioane de euro.

Foto: adevărul. ro


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns