Acestea au fost contestate de Forţa Dreptei.
Admiterea sesizării de neconstituţionalitate, înaintată Curţii Constituţionale de deputaţii din Forţa Dreptei faţă de modificările aduse Codului de Procedură Penală, confirmă derapajul antidemocratic pe care coaliţia PSD-PNL a încercat să-l impună prin vot în Parlament în pofida protestelor partidelor de Opoziţie.
Curtea Constituţională a admis ceea ce reprezentanţii Forţa Dreptei au contestat cu privire la deschiderea posibilităţii de a utiliza în dosarele penale probe obţinute din interceptări realizate pe mandate de siguranţă naţională, fără a oferi garanţiile necesare şi suficiente pentru a avea certitudinea legalităţii administrării probelor, accesului liber la justiţie şi dreptului la un proces echitabil.
Forţa Dreptei îşi reafirmă hotărârea de a lupta pentru garantarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale, a independenţei justiţiei şi a statului de drept, dar şi împotriva oricărui demers intruziv în actul de justiţie a actorilor politici ori a serviciilor de informaţii.
„Somăm coaliţia PSD-PNL să abandoneze orice demers menit să instituie pârghii de control ale serviciilor de informaţii în actul de justiţie cu prilejul reîntoarcerii în Parlament a proiectului de lege referitor la Codul de procedură penală.
Totodată, salutăm faptul că decizia Curţii Constituţionale a validat justeţea punctului de vedere al parlamentarilor Forţa Dreptei referitor la definirea abuzului în serviciu, fără prag valoric, spre deosebire de argumentele mincinoase ale parlamentarilor din coaliţia PSD-PNL în tentativa lor de a dezincrimina parţial această faptă penală”.