Liderii europeni nu vor să-i mai vadă pe Liviu Dragnea și Dan Nica

Distribuie articolul

O știre a trecut aproape neobservată. Joi, în timp ce toată lumea vorbea despre taximetriștii din Galați care au bătut cu bestialitate un tânăr de 19 ani, pesediștii lui Dragnea încasau un mare șut în fund. Colegii lor de la Partidul Socialiștilor Europeni (PES) le arătau ușa de ieșire din motive de corupție, terfelirea statului de drept, minciună…

Cel mai mare partid din România este amenințat cu excluderea din familia europeană. Liderii europeni ai socialiștilor au trimis un comunicat de presă prin care anunță că îngheață relațiile cu PSD-ul lui Dragnea și Nica. Europenii nu vor participa la evenimentele organizate de PSD-ul lui Pâslaru și Bacalbașa, iar în iunie pesediștii ar putea fi dați afară din familia lor europeană.

„În timpul întâlnirii PES, Serghei Stanishev a subliniat din nou îngrijorările continue ale PES faţă de respectarea statului de drept în România. El i-a informat pe prim-miniştrii, comisarii europeni şi liderii partidelor că până în momentul în care Guvernul României nu îşi clarifică angajamentul faţă de respectarea statului de drept şi nu urmează recomandările Comisiei Europene, conducerea PSSD consideră îngheţate relatiile cu PSD, în aşteptarea unei discuţii formale la următoarea reuniune a preşedinţiei PES din iunie, în care va fi discutată apartenenţa PSD în PES. El a conchis spunând că PES nu va mai organiza niciun eveniment cu PSD până atunci”, se arată în comunicatul PES.

Bineînțeles, de vină sunt dezinformările, statul paralel, Soros și agenturili. În nici un caz dosarele penale ale șefului de partid, legile cu dedicație, porcăriile făcute de miniștrii și parlamentarii PSD sau tâmpeniile vomitate de semianalfabeta din fruntea Guvernului. Iar în curând, pregătiți-vă să auziți cât de nasoi sunt europenii(și americanii) și cum nu ne dau voie să ne dezvoltăm, să câștigăm mai bine, să mâncăm sănătos, să ne iubim țărișoara, să facem legi frumoase…

Avem o democrație prea exotică pentru gustul europenilor. De aceea și partidul lui Călin Popescu Tăriceanu stă cu bagajele la ușă. Recent, liderii ALDE din Parlamentul European au demarat procedurile pentru excluderea ALDE România din familia europeană. Practic, politicienii de la guvernare au reușit o performanță greu de anticipat: în Europa sunt „nefrecventabili”, în alte părți ale lumii merg uneori în vizite plătite de firme de lobby, iar în România nu pot ieși pe stradă fără să fie înjurați, De fapt, reprezentanții partidelor aflate la guvernare nu mai sunt primiți decât în familiile lor de la Antena 3 și România TV.


Distribuie articolul

You May Also Like