„L’heure bleue” în acorduri clasice, la Colegiul Național „Vasile Alecsandri”

Distribuie articolul

Mâine, la ora 18.00, gălățenii sunt invitați la un concert de muzică clasică, care va avea loc în amfiteatrul Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi. Evenimentul, parte a prestigiosului turneu SoNoRo Conac, ediția a XII-a, intitulată „L’heure bleue”, promite o seară de neuitat, cu interpretări ale unor compoziții semnate de Rebecca Clarke, Gabriel Fauré, Johannes Brahms, și alți compozitori renumiți.

Concertul va beneficia de prezența unor artiști de talie internațională, printre care Răzvan Popovici (violă), Cristiana Mihart (pian) și Ioan – Dragoș Dimitriu (pian), toți laureați ai mai multor concursuri naționale și internaționale. Aceștia au fost aplaudați pentru interpretările lor în orașe ca Paris, Viena și New York, Răzvan Popovici având chiar experiența de a fi membru al Orchestrei Filarmonicii din Berlin.

Turneul SoNoRo Conac, ajuns în acest an la a douăsprezecea ediție a sa, se intitulează „L’heure bleue” – un omagiu adus momentelor de tranziție între zi și noapte, când muzica clasică capătă o dimensiune aproape magică. Prin această inițiativă, organizatorii își propun să atragă atenția asupra importanței conservării patrimoniului arhitectural românesc.

Accesul la concert este gratuit, pe baza unei invitații sau a unei rezervări făcute în prealabil pe site-ul oficial al evenimentului, https://conac.sonoro.org/.


Distribuie articolul

You May Also Like