La Șendreni, tanti Zamfira, încă poate…

Distribuie articolul

 

 

Astăzi, 5 ianuarie, la Șendreni a avut loc un exercițiu veritabil de democrație participativă, inițiat de consilierul local USR, George Ștefanache. Mai exact, într-o atmosferă glaciară, la propriu, în Căminul Cultural din comună s-a desfășurat o dezbatere publică privind o nouă majorare a taxei de salubritate, prevăzută pentru începutul acestui an.

Odată impusă, taxa de salubrizare la Șendreni ar ajunge în topul județean.

Cum ne-am obișnuit deja, administrația locală a comunei, condusă de socialista Zamfira Burlacu, merge mai departe cu lipsa de transparență și evident cu bătaia de joc la adresa localnicilor.

Vorbim de o tanti primar ce acum ceva timp organiza la Primărie concurs de bucătari, sau mă rog, chefi, iar anterior, pe când îndeplinea funcția de secretar al comunei, ar fi fost acuzată de două persoane că ar fi primit mită… o sacoșă cu cosmetice. Adică, subțire, ca la Șendreni

 Pe actualul mandat, comuna a mers rău spre foarte rău, acum fără să fim malițioși cu singurul primar de gen feminin din județ, bâlbele ca să ne exprimăm elegant, au fost aproape pe linie, la ele acasă.

Victimizarea, arhisuficiența și nepriceperea sunt ingredientele de bază ale Zamfirei Burlacu. Are tovarășa o aplecare spre democrație, fix cât un pui de chiuaua scos la vânzare pe sub mână la Târgul comunal.  

Revenind la gunoiul primarului Zamfira Burlacu, acesta e așa, mai pe sub preș de vreme ce taxa respectivă a crescut cu peste o treime în anul recent încheiat, adică fix cât ouălele domniei sale din cuibarul dinspre sud.

Apăi, mamaie, 216 lei de cetățean  nu-i chiar așa mult, la mintea matale, adică cum ar veni, dacă mere să-i ardem pe moftangii la portofele, de ce să n-o facem?

 rât. Spre foarte urât, chiar.

2,7 milioane de lei din bugetul comunei pentru gunoaiele Șendreniului, e un țâr cam mult? Nu?

 

Povești de adormit copiii, cu tanti Zamfira…

 

Personal, cred că pe duamna, a învățat-o careva să se suie-n corcoduș ziua în amiaza mare și să calculeze eficient, gunoaiele Șendreniului.

N-am idee cine, ar fi chiar păcat de Dumnezeu să arăt cu degetul spre vreun specialist în economie macro de la dânsa de la socialiști.

Așa că luăm de bună doar lipsa de transparență și bătaia de joc la adresa celor din Șendreni.

”În așa lipsă de transparență, putem să presupunem că bani care ar putea ajunge în dezvoltarea comunei, inclusiv către învățământ, sau culte, ori la ce este mai urgent și necesar în Șendreni, merg tot la salubritate”, a afirmat George Ștefanache, președintele organizației județene a USR Galați.

Acesta a solicitat administrației publice locale să ofere locuitorilor comunei date clare privind modul în care sunt cheltuiți banii publici la serviciul de salubrizare.

Până atunci, la doi pași de Galați, pentru că tanti Zamfira poate, oamenii din Șendreni au început un nou an fără gaze, canalizare, sau asfalt și cu o finanțare nerambursabilă ”record”: zero fonduri europene atrase de actualul aparat al primăriei.


Distribuie articolul

You May Also Like