UPDATE: Județul Galați are un nou PREFECT. La Brăila numirea se va face săptămâna viitoare

Distribuie articolul

UPDATE : Ceremonia de învestirea în funcție a noului prefect al județului Galați, Gabriel-Ioan Avrămescu, este programată pe 11 decembrie 2019, la ora 16.30. Ceremonia de depunere a jurământului se va desfășura în sistem videoconferință, sub conducerea prim-ministrului Guvernului României, Ludovic Orban, și cu participarea ministrului Afacerilor Interne, Ion-Marcel Vela. Evenimentul se va desfășura în Sala mare a Prefecturii.

_ __ _ __ _ __ __ _ _ _ _ _ _ _ _ _ __

Județul Galați are un nou prefect. Conform deciziei Guvernului Orban din 10 decembrie 2019, în fruntea Prefecturii Galați a fost numit Gabriel Avramescu. Acesta îl înlocuiește în funcție pe Dorin Otrocol care se pensionează și intră direct în istorie, undeva la fund, între lada cu milieuri și sacul cu carpete mâncate  de mucegai.

Pe ordinea de zi a ședinței Guvernului Orban au fost proiectele care vizează înlocuirea din funcție a prefecților din județele Galați și Brăila. La Galați s-a făcut și o numire, însă la Brăila, viitorul prefect (fostul senator Cătălin Boboc) mai are de așteptat o săptămână.

„…proiect HG privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detaşare în condiţiile legii, a funcţiei publice de prefect al județului Brăila de către domnul Paladi George-Adrian.

…proiect HG privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detaşare în condiţiile legii, a funcţiei publice de prefect al județului Galați de către domnul Otrocol Dorin.

…proiect HG privind exercitarea cu caracter temporar, prin detaşare în condiţiile legii, a funcţiei publice de prefect al județului Galați de către domnul Avrămescu Gabriel-Ioan.”

Noul prefect al județului Galați s-a născut la Buzău în urmă cu 40 de ani. Gabriel Avramescu a devenit angajatul Ministerului Integrării în 2004 și apoi a făcut transferul către Ministerul de Interne, fiind angajat la Prefectura județului Buzău. În Galați a ajuns în anul 2013 când a fost numit pe o poziție de director în cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice. Din iulie 2019 a ocupat funcția de director general al instituției.


Distribuie articolul

You May Also Like