Investiții consistente în infrastructura județului

Distribuie articolul

Ieri, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea a semnat un important contract de finanţare, aferent Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, pentru reabilitarea şi modernizarea a aproximativ 100 de km de drum judeţean.
„Am semnat ieri, la Bucureşti, un contract de finanţare extrem de important pentru modernizarea infrastructurii rutiere judeţene.

Vom demara lucrări pe aproape 100 de kilometri pe mai multe drumuri judeţene, cum ar fi cel dintre Munteni – Ţigăneşti – Ungureni – Slobozia Blăneasa – Negrileşti – Ghidigeni (DJ240), cel dintre Matca şi Corod (DJ251A) sau cel de pe ruta Băneasa – Suceveni – Rogojeni (DJ242D).

 Vor fi lucrări de lărgire a părţii carosabile sau chiar realizarea de la zero a infrastructurii drumului, acolo unde se impune acest lucru, la reabilitarea podurilor şi podeţelor de pe traseul drumului, realizarea sistemelor de colectare a apelor pluviale şi amenajarea de staţii de autobuz. Avem deja licitaţiile finalizate şi constructorii desemnaţi, astfel că în această primăvară va fi emis şi ordinul de lucrări”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.
De asemenea, vor mai fi realizate lucrări de modernizare şi pe următoarele drumuri judeţene: DJ253 Umbrăreşti – Cudalbi – Băleni – Viile, DJ242H Jorăşti – Zărneşti – Rădeşti; DJ255A Pădurea Gârboavele – Odaia Manolache; DJ240A Cârlomăneşti – Gârbovăţ; DJ252G Ţepu – Tecucelu Sec.
Valoarea totală a investiţiilor este de 284.624.548,45 lei cu TVA, din care 140.000.000 lei (inclusiv TVA) este inclusă în lista obiectivelor de investiţii aferente Programului naţional de investiţii „Anghel Saligny”, iar diferenţa va fi asigurată din alte surse (fonduri europene, guvernamentale sau proprii), a mai spus Costel Fotea.


Distribuie articolul

You May Also Like