Investiție de 21 de milioane de euro în modernizarea unei axe a orașului Galați

Distribuie articolul

Pe gălățeni îi mai paște o modernizare cu fonduri europene. Este vorba despre proiectul „Modernizare linii tramvai și carosabil străzile Traian Vuia, Henri Coandă, Bld. George Coșbuc, tronson str. H. Coandă – str. Al. Măcelaru”.

Contractul de finanțare a fost semnat marți la sediul Primăriei, iar lucrarea ar trebui să fie gata peste doi ani. O axă importantă a orașului Galați va avea față europeană. Cel puțin asta promit edilii care au semnat contractul pentru finanțarea cu fonduri europene. La finalul lucrării, axa Traian Vuia, Henri Coandă, George Coșbuc, Al. Măcelaru va avea infrastructură nouă pentru tramvaie, mașini, bicicliști și pietoni, dar și rețele subterane modernizate.

„În principal, se vor executa lucrări de: reabilitare a căii de rulare a tramvaielor – 5.570 m cale simplă; reabilitarea și modernizarea stațiilor de transport public de călători – 16 stații și peroane de călători; construirea sau modernizarea pistelor pentru biciclete și a trotuarelor precum și reabilitarea părții carosabile a infrastructurii rutiere 6731 mp piste pentru biciclete, 17405 mp trotuare reabilitate și 38550 mp parte carosabilă reabilitată; plantarea de arbori și arbuști, realizarea de înierbări de-a lungul celor 2594 de metri de străzi reabilitate. Din punct de vedere al tehnologiei de execuție a lucrărilor propuse în cadrul acestei documentații, se au în vedere următoarele etape: realizarea unei structuri rutiere cu straturi asfaltice noi, cu modificarea părții carosabile prin realizarea de locuri de parcare noi, reamenajare trotuare, execuția de piste noi de pentru bicicliști noi; execuția liniei noi de tramvai, atât calea de rulare, cât și rețeaua de alimentare, peroane noi și schimbătoare de cale noi; reabilitarea și repararea rețelelor edilitare subterane (de apă) din perimetrul lucrărilor de reabilitare la carosabil și tramvai; reabilitarea iluminatului public stradal, piste biciclete și pietonal cu stâlpi noi; amenajări peisagistice prin modernizarea spațiilor verzi existente, cât și a celor nou apărute în urma lucrărilor de modernizare, procurarea și montarea de mobilier stradal nou; amenajarea în trotuare/carosabil de canalizatie subterană multitubulară cu camere de tragere pentru introducerea în subteran a diverselor rețele aeriene prezente pe străzile analizate; realizarea dispozitivelor pentru preluarea și evacuarea apelor pluviale; aducerea la cota proiectată a utilităților (capace cămine); amenajarea străzilor laterale pe o lungime de 25 m; realizarea semnalizării prin marcaje rutiere si indicatoare rutiere.”, a anunțat Biroul de Presă al Primăriei Galați.

Practic, este vorba despre continuarea firească a proiectului care vizează modernizarea tronsonului Siderurgiștilor – 1 Decembrie 1918. Cele două artere ale orașului Galați vor fi modernizate cu fonduri europene, licitația fiind câștigată de o asociere de firme din Galați, care are misiunea de a finaliza lucrările de proiectare și execuție în 18 luni.

Prețul lucrării este de peste 100 de milioane de lei. Vor fi făcute lucrări de reabilitare a carosabilului și a trotuarelor, vor fi construite locuri de parcare și piste de bicicliști și vor fi montate indicatoare și marcaje rutiere noi.

În plus, va fi modernizat iluminatul public stradal, vor fi mutate în subteran toate cablurile de pe stâlpi și vor fi reabilitate complet rețelele de apă și canalizare. De asemenea, șinele de tramvai și stațiile pentru călători vor fi înnoite complet, iar depoul de la Piața Energiei va fi modernizat.


Distribuie articolul

You May Also Like