Investiție de 15 milioane de euro la ArcelorMittal Galați: combinatul intră pe piața autohtonă de tablă pentru acoperișuri metalice

Distribuie articolul

Combinatul gălățean vrea să cucerească piața din România a acoperișurilor din tablă. Miercuri, pe platforma siderurgică a fost inaugurată o linie de producție unde vor fi fabricate 80.000 – 90.000 de tone pe an de tablă zincată vopsită. Asta în condițiile în care, în prezent, pe piața autohtonă există o cerere de 150.000 de tone pe an. Practic, prin această investiție, ArcelorMittal Galați își propune să devină liderul pieței.

Pentru noua linie de producție, combinatul gălățean a investit 15 milioane de lei. Pe platforma siderurgică va fi fabricată o cantitate impresionantă de tablă zincată vopsită: peste jumătate din cererea de pe piața autohtonă va fi asigurată din această sursă. În prezent, comercianții de acoperișuri din România cumpără tablă vopsită în special din import. Ulterior, ei o prelucrează(îi dau diferite forme prin îndoire sau curbare) și apoi o vând distribuitorilor de materiale de construcţii sau clienţilor finali. Probabil, în curând, comercianții de acoperișuri se vor orienta către produsele gălățene: potrivit reprezentanților ArcelorMittal avantajele acestora sunt prețurile competitive și cheltuielile reduse cu transportul.


Distribuie articolul

You May Also Like