Investiție cu scandal la Plaja Dunărea

Distribuie articolul

Discuții extrem de tensionate pe holurile Primăriei Galați referitoare la amenajarea Plajei Dunărea între primarul Ionul Pucheanu și un nou investitor, al cărui nume apare asociat la nivel național cu diferite scandaluri sexuale. După aproape două ore de discuții, cele două tabere au apărut într-o conferință de presă în care nu s-a putut avansa un termen de deschidere a locului de agrement, ci doar de o nouă păsuire.

Exact înainte să intre la întâlnirea cu jurnaliștii anunțată pentru ora 10 pe subiectul Plajei Dunărea, primarul Ionuț Pucheanu și city managerul Marius Humelnicu au fost contactați, pe hol, de un cetățean străin care s-a recomandat a fi noul asociat al firmei Karan, ce ar fi trebuit să dezvolte lucrările la Plaja Dunărea. După câteva minute de discuții în contradictoriu, edilii, italianul de origine iraniană Mohamad Kermany și avocatul lui s-au retras pentru a analiza situația.

Revenit după două ore, primarul a declarat că a fost de acord să amâne rezilierea contractului dacă i se prezintă un scadențar prin care noua echipă investițională își asumă autorizațiile necesare pentru demararea activității.

”Primăria municipiului Galaţi îşi doreşte ca acest proiect să meargă mai departe, dincolo de problemele care au apărut în implementarea lui, în sensul că, până în momentul de faţă, Karan nu a depus diligenţele necesare pentru obţinerea autorizaţiei de construire. Dacă nu prezintă într-o săptămână acest scadenţar sau orice ieşire din termenele asumate prin scadenţar va duce la rezilierea de comun acord a acestui contract, speranţa mea e fără a mai ajunge în instanţă”, a declarat Ionuț Pucheanu.

Cât privește noul investitor, acesta susține că a intrat în firmă încă din septembrie anul trecut, deține 50% din acțiuni, este administrator și a contribuit deja cu aproximativ 100.000 de euro.

”Într-o săptămână, depunem noul scadenţar şi ne obligăm, dacă nu îndeplinim aceste angajamente, să renunţăm unilateral cu acordul domnului primar. Există banii, nu se pune problema să facem lucrările pe fonduri europene. Facem totul prin forțe proprii. Dacă avem toate autorizațiile, în cel mult o lună și jumătate un bazin poate fi amenajat”, a declarat Kermany.

Nici el nici avocatul nu s-au hazardat însă la asumarea unui termen până la care gălățenii vor avea condiții decente, existând chiar vehiculată ideea că s-ar putea petrece în a doua parte a verii.

Kermany a devenit cunoscut la nivel național după ce numele său a fost vehiculat în mai multe scandaluri sexuale. Astfel, în calitate de organizator al concursului ”Miss Plaja”, prezentat la OTV, a fost acuzat de fosta concurentă Aurelia Tudorache că i-ar fi cerut să întrețină relații sexuale. Tânăra, devenită ulterior actriță în filmele pentru adulți, ar fi acceptat cu gândul că va câștiga titlul de miss și 5.000 de euro, lucru care nu s-a întâmplat. Kermany mai apare în stenogramele publicate de ziarul Gândul, în care nume sonore din lumea politicului (primarul PSD Robert Negoiță sau Nicolae Bănicioiu) ar fi întreținut relații sexuale pe bani cu tinere recrutate de la concursuri de miss.

”Am câștigat anul acesta procesul cu Aurelia Tudorache, nu este edevărat nimic din ce a spus. Pe Robert Negoiță îl cunosc, ne-am întâlnit la diferite evenimente, dar nu sunt cercetat penal în vreun dosar în care să apară și acesta”, ne-a declarat Kermany.

Distribuie articolul

You May Also Like