Invazia autobuzelor virtuale: Primăria Galați promite încă 50 de mașini noi

Distribuie articolul

Am pierdut șirul autobuzelor promise de Primăria Galați. În timp ce transportul public din oraș gâfâie, pufăie și trage să moară, autoritățile au mapele pline cu achiziții glorioase. Ultimele pe listă sunt 50 de autobuze noi, de capacitate medie. Prima dată în realitatea virtuală a administrației gălățene au apărut 40 de autobuze BMC de mari dimensiuni, de tipul EURO 6.

Acestea reprezintă contribuția reprezentanților Transurb la marele hei rup edilitar. Cei de la transportatorul public s-au înțeles cu producătorii turci, au semnat contractul, iar autobuzele ar trebui să vină la Galați în luna noiembrie.

La începutul anului viitor, în oraș sunt așteptate și 20 de minibuze promise de Primărie. Contractul este semnat, așa că doar sfârșitul lumii și o tâmpenie de proporții epice ar mai putea împiedica minibuzele să pătrundă în oraș. Pe vine ar mai fi 20 de autobuze hibrid. Licitația s-a încheiat și acum sunt verificate documentele companiei poloneze, singura care s-a înscris în cursa pentru obținerea contractului. Procedurile durează așa că nimeni nu știe când vor ateriza la Galați autobuzele eco.

Pe lista cu promisiuni mai sunt 18 tramvaie noi și, surpriză, 50 de autobuze de dimensiuni medii. Acestea din urmă vor fi cumpărate cu bani din împrumutul bancar contractat de Primărie, dacă marți, 22 octombrie, consilierii locali vor aproba proiectul municipalității.

Tragem linie și ajungem la aproape 150 de mijloace de transport noi. Este bine că se cumpără autobuze și tramvaie, este rău că peste câțiva ani, alt primar se va da de ceasul morții ca să facă noi investiții, în timp ce va pasa vina pe greaua moștenire. Asta pentru că nu reușim să intrăm în pas cu vremurile. Primăria Cluj-Napoca se pregătește ca în doi ani să cumpere autobuze fără șofer și în circa 20 de ani să construiască prima linie de metrou.

Primăria Galați nu se pregătește pentru că autoritățile moldovene se mișcă mai greu decât cele ardelene.


Distribuie articolul

You May Also Like