Intrăm pe cod roșu de caniculă!

Distribuie articolul

 

 

După o săptămână de coduri galbene și portocalii pentru temperaturi deosebit de ridicate, Agenția Națională de Meteorologie (ANM), a anunțat astăzi că pentru week-end-ul ce urmează situația va fi mult mai complicată.

Vorbim despre un cod roșu de caniculă- primul din acest an- ce vine chiar din prima zi liberă, până atunci fiind in vigoare codul

Un val de căldură persistent, caniculă şi disconfort termic accentuat, în cea mai mare parte a ţării, inclusiv Galaţi, vom avea și mâine, vineri, 12 iulie.

 „În cea mai mare parte a ţării, valul de căldură se va intensifica. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi între 36 şi 40 de grade, posibil izolat mai ridicate în Banat, Oltenia, Muntenia, precum şi în sudul Crişanei şi al Moldovei. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi”, spun meteorologii de la ANM.

Medicii dar și autoritățile recomandă persoanelor cu probleme de sănătate, în special bătrânilor, dar și copiilor, să evite în aceste zile expunerea prelungită la soare, mai ales la orele amiezii.

 


Distribuie articolul

You May Also Like