Informație oficială: Combinatul siderurgic de la Galați nu se va închide iar producția o să crească

Distribuie articolul

Vicepremierul Viorel Ştefan a anunțat marți că vânzarea pachetului de acţiuni deţinut de ArcelorMittal la combinatul siderurgic din Galaţi va fi supravegheată de Comisia Europeană, împreună cu reprezentanții statului român. Astfel, instituția europeană se va asigura că noul proprietar nu va închide unitatea şi că producţia va continua.

Viorel Ștefan a spus că orice tranzacție care include combinatul gălățean se va realiza sub monitorizarea Comisiei Europene și a statului român. În plus, dacă se va ajunge la o schimbare de proprietar, acesta va fi obligat să crească producția printr-o serie de măsuri impuse de instituțiile europene, cu acordul Guvernului din România.

„Tranzacția de cesiune a pachetului de acțiuni dinspre ArcelorMittal către un posibil investitior se realizează sub monitorizarea Comisiei Europene. Statul român, Guvernul, va fi prezent la Bruxelles atunci când se vor lua decizii în modul în care se avizează această tranzacție și mai ales asupra modului în care se monitorizează perioada de tranziție și se iau măsuri asiguratorii ca producția în ceea ce privește combinatul siderurgic de la Galați va crește după realizarea tranzacției și nu se va restrânge”, a declarat Viorel Ștefan, vicepremier în Guvernul Dăncilă.

Discuțiile despre viitorul ArcelorMittal Galați au apărut după ce compania ArcelorMittal a anunțat că ar putea vinde cel mai mare combinat siderurgic din România deoarece intenționează să cumpere cea mai mare oțelărie din Europa, Ilva din Italia. Combinatul gălățean se află pe lista cu unități pe care compania ArcelorMittal este dispusă să le vândă pentru a nu încălca regulile europene stabilite prin legea concurenței și legea privind monopolul.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns