Începe vaccinarea profesorilor. Mii de persoane din Galați trebuie să fie vaccinate în două centre

Distribuie articolul


Autoritățile au anunțat că începe vaccinarea angajaților din învățământ. Potrivit regulilor anunțate de medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, profesorii și ceilalți angajați din învățământ vor fi imunizați cu ajutorul echipelor mobile. Acestea vor organiza centre de vaccinare în sediile Casei Corpului Didactic, pentru angajații din învățământul preuniversitar, și în alte spații, pentru angajații instiituțiilor de învățământ superior.


Aproape 2.000 de profesori din tot județul Galați se vor vaccina la Casa Corpului Didactic, la sediul situat pe strada Al.I.Cuza. Spațiul nu este prea generos, zona este destul de aglomerată, astfel încât este de așteptat ca sosirea unui număr mare de oameni să provoace probleme.
Un alt centru de vaccinare va fi organizat pentru angajații Universității Dunărea de Jos. Aceștia vor fi imunizați într-o secție a Spitalului de Copii în perioada 25 februarie-5 martie, zilnic, în intervalul 8.00-20.00.

Aproape 700 de persoane vor să se vaccineze, astfel încât, împreună cu cadrele mecicale care predau la Facultatea de Medicină și care s-au imunizat deja, procentul de vaccinare la UDJ va ajunge aproape de 90%.


Conform planului, vaccinarea cadrelor didactice ar trebui să se încheie pe 5 martie.


Potrivit cifrelor prezentate de autorități, în toată țara sunt 128.000 de persoane din sistemul de învățământ care au programare pentru vaccinare.

De asemenea, sunt alte 42.000 de persoane din sistemul de educație care au fost deja vaccinate, foarte multe chiar și cu a doua doză. Pentru imunizarea profesorilor vor fi folosite vaccinurile Astra Zeneca și Pfizer, ultimul în special pentru cadrele didactice în vârstă.


Distribuie articolul

You May Also Like