Începe tradiția de 31 de ani: Închinarea la moaștele Sfântului Andrei

Distribuie articolul

Arhiepiscopia Dunării de Jos din Galați va găzdui sărbătoarea anuală dedicată Sfântului Apostol Andrei, în perioada 26-30 noiembrie. Evenimentul sărbătorește 31 de ani de la desemnarea acestuia ca ocrotitor spiritual al municiului și al Eparhiei Dunării de Jos.

Începând din 1992, Sfântul Apostol Andrei a fost numit ocrotitor al Galațiului, fiind inclus în calendarul bisericesc ca ”Ocrotitorul Neamului Românesc”. În fiecare an, credincioșii din Galați și Brăila sunt invitați pentru a se închina la Sfintele Moaște ale Sfântului Apostol Andrei și ale Sfântului Cuvios Ioan Damaschin, expuse timp de cinci zile la Catedrala Arhiepiscopală.

Sărbătoarea va începe duminică, la ora 16:00, cu ceremonia de primire a moaștelor Sfântului Cuvios Ioan Damaschin și procesiunea solemnă pe strada Domnească către Catedrala Arhiepiscopală din Galați, urmată de slujba specială pentru primirea moaștelor și Sfânta Liturghie arhierească de noapte.

Evenimentul va culmina cu oficierea Sfintei Liturghii arhierești de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian, împreună cu ierarhii invitați, joi, începând cu ora 9:00, marcând ziua hramului.

Informațiile sunt conforme cu anunțul transmis de Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.


Distribuie articolul

You May Also Like