Începe dezinsecția aeriană

Distribuie articolul

Luni va începe o nouă etapă a dezinsecției de vară.

Primăria Galați a anunțat că se va stropi din aer cu ajutorul unui avion. Operațiunea va ține cinci zile, de luni până vineri, dar programul va fi modificat dacă va ploua. Substanțele folosite în mod tradițional sunt insecticide biodegradabile, care au efect doar asupra insectelor zburătoare și târâtoare, țânțari, muște, căpușe și altele.

Apicultorii și sericicultorii au fost atenționați să ia toate măsurile de protecție necesare, pentru a pune la adăpost familiile de albine și de viermi de mătase.

„Primăria municipiului Galați informează că în perioada 3 – 7 august 2020 se va derula încă o etapă de dezinsecție aeriană, prin intermediul Serviciului Public Ecosal. Substanțele ce vor fi folosite sunt Solfac Trio EC 200 și Aqua K-othrine. Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Galați sunt rugați să-și ia toate măsurile de protecție necesare pentru familiile de albine și viermi de mătase în scopul evitării contactului cu substanțele insecticide distribuite în toate zonele verzi ale domeniului public”, a anunțat Biroul de Presă al Primăriei Galați.

Reprezentanții municipalității mai spun că programul poate suferi modificări sau poate fi decalat în cazul în care condițiile meteo nu permit desfășurarea în bune condiții a acțiunii.


Distribuie articolul

You May Also Like