IMM Invest – proiect guvernamental de succes

Distribuie articolul

Președintele PNL Galați,  George Stângă, apreciază că Programul IMM Invest se dovedește a fi de un real succes!

Primele 5000 de credite prin programul IMM Invest au fost aprobate, iar numărul lor va crește în continuare, pe măsură ce băncile analizează dosarele pe care le primesc. Programul IMM Invest, lansat de Guvernul condus de Ludovic Orban, se dovedește extrem de util pentru întreprinderile mici și mijlocii.

„IMM Invest este cel mai important program de susţinere a IMM-urilor din România din ultimii 30 de ani. Este primul şi singurul program în domeniu care a produs efecte la scurt timp de la aprobarea sa. Peste 57.800 de întreprinderi mici şi mijlocii sunt înscrise în programul IMM Invest, iar până acum 5.000 de credite aprobate, iar numărul lor va crește în continuare, pe măsură ce băncile analizează dosarele pe care le primesc”, a spus George Stângă.

 Potrivit liderului PNL Galați, principalele avantaje aduse de acest program sunt următoarele: statul asigură până la 90% din valoarea creditului, dobânda creditelor este subvenţionată integral de stat cel puţin până la final de an, zero comisioane legate de garanţia statului, zero comision de rambursare anticipată a creditului, iar perioada de acordare a garanţiei este de până la 72 de luni.

Pentru IMM-urile care solicită credite/linii de credit pentru capital de lucru, finanţările pot ajunge până la 5.000.000 lei, garantate până la 80% în cazul întreprinderilor mijlocii şi până la 1.000.000 lei, cu garantare de maxim 90%, în cazul întreprinderilor mici şi micro. Durata finanţării pentru capital de lucru este de maxim 36 de luni, cu posibilitatea de prelungire pentru încă 36 de luni, rata dobânzii fiind Robor la 3 luni +2,5 %/an.

De asemenea, președintele PNL Galați a mai spus că, pentru acele companii care nu pot accesa bani prin IMM Invest, Guvernul a identificat resurse financiare de aproape 2 miliarde de euro pentru a genera programe de susținere a IMM-urilor în proiecte de investiții. Pe lângă cele două miliarde de lei, alocăm aproximativ 300 de milioane de euro capital de lucru pentru repornirea companiilor care au fost afectate în perioada respectivă, inclusiv HORECA.

Totodată, George Stângă a mai afirmat că Guvernul PNL lucrează la programe ample pentru salvarea locurilor de muncă pentru românii afectați de criza de coronavirus. Din estimările făcute de Guvern, aproape 800.000 de români sunt în căutarea unui loc de muncă.

Pentru aceștia, Guvernul condus de Ludovic Orban va utiliza atât programe europene, cât și finanțare de la bugetul național pentru a susține plata salariilor pentru cei care reangajează, angajații care au fost în șomaj tehnic sau șomeri.


Distribuie articolul

You May Also Like