Gropii de la Tirighina îi pute gunoiul din județ

Distribuie articolul

Nu orice gunoi din Galați e demn de groapa din marginea orașului. Cel provenit din județ, de exemplu, e socotit vrednic să fie dus la Vaslui, în vreme ce numai resturile produse de municipiul de la malul Dunării pot avea șansa de a sta în vecinătatea castrului roman de la Barboși.

De câteva zile, primăriile din județ au fost înștiințate că trebuie să-și plimbe resturile menajere prin vecini, fapt ce nu le-ar deranja prea tare dacă nu le-ar obliga la noi cheltuieli.

”Li s-a spus că nu se mai primesc temporar deșeuri la groapa din Tirighina, iar soluția ar fi trimiterea la depozitul din Vaslui, ceea ce reprezintă eforturi financiare suplimentare”, a declarat consilierul județean Ionică Sîmbanu într-o interpelare adresată miercuri președintelui CJ Galați, Costel Fotea.

Explicația acestuia din urmă este una simplă: problema datează de două zile, de când s-a defectat compactorul de la groapa de gunoi din marginea Galațiului. Întrebat ce se întâmplă cu gunoiul din municipiul Galați, Fotea a răspuns că se duce la Tirighina. Întrebat de ce se aplică o măsură pentru resturile din județ și alta pentru orașul Galați, președintele CJ Galați a răspuns simplu:

”Nu poți ține gunoiul menajer în oraș 4-5 zile, până se repară compactorul”.

Nu este pentru prima dată când apare o criză a gunoiului menajer în județ, în acest an. În zeci de localități, de exemplu, gunoiul a stat neridicat timp de câteva săptămâni în această primăvară, după ce depozitul de la Brăila a refuzat să-l mai primească.

”Din cauza unor dispute între liderii PSD Brăila și Galați, comunele din județul nostru s-au văzut în situația ca de la sfârșitul lunii aprilie să nu mai poată duce gunoiul în groapa din Brăila, în condițiile în care celor din Vrancea le-a fost dublată cantitatea acceptată”, susținea atunci senatorul liberal George Stângă.


Distribuie articolul

You May Also Like