Galaţiul devine ţinta pentru cel mai mare proiect eolian din România

Distribuie articolul

Potrivit primarului din Valea Mărului (una din comunele vizate de proiect) Florin Virgil Doca, care a făcut recent anunțul pe pagina sa de socializare: ”Este cel mai mare parc eolian avizat până în acest moment şi dacă se va realiza, va fi cea mai mare investiţie de profil din România. În prezent, cel mai mare parc eolian local este Fântânele-Cogealac, cu o capacitate de 600 MW, dar care este împărţită în două proiecte gestionate de companii diferite”.

Investiţia este de 500 de milioane de euro. De altfel, în prima parte a acestei luni, s-a aprobat Studiul de oportunitate de către CJ Galați, pentru investiția pentru cele 136 turbine eoliene și şapte stații de transformare, care se vor ridica pe 12.945 de hectare, aflate pe raza a 13 comune din zona centrală și de nord a județului Galați. Unitățile administrativ-teritoriale sunt: orașul Berești și comunele Cerțești, Drăgușeni, Corod, Valea Mărului, Smulți, Vârlezi, Bălăbănești, Jorăști, Berești-Meria, Cavadinești, Suceveni și Băneasa.

Compania de proiect Hoopeks International a obţinut la finalul lunii trecute avizul tehnic pentru racordarea la reţea a unui proiect eolian de 629 MW în Galaţi – investiție de 500 de milioane de euro! Compania de proiect Hoopeks International este deţinută de Electrocentrale Borzeşti, aceasta fiind deţinută la rândul ei de RNV Infrastructure.

Zilele trecute, Compania a primit avizul tehnic pentru racordarea la rețea a proiectului de 629 MW. ”În prezent, investitorul se află în procedură de obținere a avizelor necesare întocmirii documentației de urbanism PUZ final”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați, citat de Mediafax.


Distribuie articolul

You May Also Like