Galați Velocity-Primăria visează la un sistem modern de închiriere a bicicletelor

Distribuie articolul

Primăria Galați vrea să implementeze un sistem de închiriere a bicicletelor. Pentru asta, municipalitatea va comanda un studiu de fezabilitate în valoare de 81.000 de lei, fără TVA. Cei care vor întocmi lucrarea comandată de Primărie vor analiza avantajele și dezavantajele privind realizarea unui „Sistem Alternativ de Mobilitate Urbană Utilizând Stații Automate de Închiriere a Bicicletelor – Galați Velocity”.

Reprezentanții Primăriei spun că „proiectul își propune să faciliteze o mobilitate urbană sustenabilă, care să permită oamenilor să circule liber, în siguranță, cu protejarea mediului înconjurător”. Practic, se dorește a se realiza un sistem modern integrat de stații automatizate și autonome de închiriere a bicicletelor. De abia după finalizarea studiului(circa trei luni) se va ști cât costă un asemenea sistem și dacă poate fi realizat pe străzile din orașul Galați.

Edilii spun că scopurile proiectului sunt crearea unei soluții alternative ecologice de transport public urban și a unui acces mai ușor al persoanelor la locurile de muncă, la furnizorii de servicii sau alte zone de interes. De asemenea, se vorbește despre scăderea timpilor de deplasare și scăderea costurilor de transport, reducerea poluării și a consumului de energie, descongestionarea traficului și îmbunătățirea siguranței în trafic.

Distribuie articolul

You May Also Like