Concurs de ciclism montan, organizat chiar în inima Galațiului

Distribuie articolul

Tiglina XCO este o competiție de ciclism montan/off-road, disciplina XCO (Cross Country Olympic), care își propune să deschidă sezonul concursurilor de MTB XCO la Galați, cu ușoare diferențe de nivel, însă cu grad sporit de tehnicitate. Concursul se va desfășura pe 2 iulie, în Galați, în păduricea din Valea Țiglinei pe o distanță de 5 de km, organizat în ture.

„Ne propunem să fie concursul de ciclism cu cea mai mare vizibilitate din Galați. Concursul este accesibil aproape pentru oricine, dar se recomandă experiență pe teren accidentat (drumuri forestiere, poteci, coborâri și urcări de pământ scurte și înclinate). De asemenea, se recomanda atenție în hidratare, alimentație și echiparea minima pentru orice ciclist”, ne spun organizatorii.

Traseul va fi marcat pe toată distanța, are o zonă de alimentare, arbitri, o zona de start/finish, este asistat de echipaje medicale, patrulat de oficialii competiției, echipe de fotografi și cameramani, spectatori și suporteri. Nu în ultimul rând, evenimentul are și o componenta nobilă: strângere de fonduri pentru continuarea amenajării parcului Țiglina Bike and Trail.

Împreuna cu Primăria Municipiului Galați,  voluntari din asociațiile Mausi, BikeWorks, Clubul de Ciclism Galați, Mecanturist, Albatros, Fundația Comunitară Galați, oameni din mediul de afaceri gălățean (Merco Instal Construct, Prodconfort, Mausbike) s-au dus campanii solicitante de ecologizare și toaletare pentru pregătirea terenului de concurs. Concursul este organizat de Asociația Mausi și susținut de Primăria Municipiului Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like