Galați și Brăila, pe lista roșie a germanilor. Ce pățesc gălățenii și brăilenii care vor să meargă în Germania

Distribuie articolul

Gălățenii și brăilenii care călătoresc în Germania trebuie să prezinte un test negativ COVID-19 sau să accepte să fie testați la intrarea în țară. Asta după ce Germania a inclus mai multe județe din România pe lista zonelor de risc privind epidemia de Covid 19. Persoanele care nu respectă regulile impuse de autoritățile germane riscă amenzi foarte mari.

Județele Galați și Brăila sunt într-o zona ridicată de risc începând de miercuri, 12 august.

„Autoritățile Republicii Federale Germania au actualizat lista zonelor de risc din România stabilită în contextul pandemiei de COVID-19. Ca urmare a acestei actualizări, municipiul București și alte 10 județe din România, respectiv Bacău, Brăila, Brașov, Dâmbovița, Galați, Gorj, Ilfov, Prahova, Vaslui, Vrancea au fost adaugate pe lista zonelor de risc. Această măsură a intrat în vigoare de la data publicării deciziei, respectiv din 12 august 2020,” a anunțat Ministerul Afacerilor Externe din România (MAE).

Asta înseamnă că la intrarea în Germania cei care vin Galați și Brăila trebuie să prezinte un test negativ sau să accepte să se testeze de urgență.

„Toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră în Republica Federală Germania după ce s-au aflat într-una din zonele de risc trebuie să prezinte un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii (tradus în germană sau engleză) sau, alternativ, să se supună testării, în mod gratuit, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul german. Testarea se poate efectua direct pe aeroport sau, în cel mult 72 de ore de la intrarea în Germania, la medicul de familie ori la autoritățile locale de sănătate”, au mai spus reprezentanții MAE.

În cazul neîndeplinirii obligației de testare, autoritățile germane pot aplica sancțiuni în valoare de până la 25.000 de euro, precizează MAE.


Distribuie articolul

You May Also Like