Gălățenii sunt respectuoși, fricoși și destul de sănătoși

Distribuie articolul


Gălățenii sunt respectuoși, fricoși și destul de sănătoși, potrivit statisticii realizate de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS). Practic, este o interpretare a datelor oferite de STS cu ocazia Zilei Europene a Numărului Unic de Urgență 112.
Anul trecut, în județul Galați au fost înregistrate 265.000 de apeluri la 112, din care 117.000 nu au reprezentat urgențe. Se poate trage concluzia că, în comparație cu ceilalți români, gălățenii sunt respectuoși cu autoritățile. Doar 44% dintre ei au sunat la 112 ca să anunțe probleme care nu reprezentau urgențe. În comparație cu alte județe nu sunt multe: la Brăila 51% dintre apeluri nu au fost urgențe, iar Gorj, Covasna și Harghita peste 60% au fost glume sau alarme false.


Din statistica STS mai reiese că cele mai multe apeluri 112 ale gălățenilor sunt pentru solicitarea ambulanței. Aproape jumătate dintre gălățenii care sună la 112 cer ambulanța și doar 19% au nevoie de echipaj SMURD. Asta înseamnă că gălățenii fie sunt fricoși și cer ajutor pentru orice problemă medicală, fie sunt mai sănătoși decât ceilalți români care se plimbă mult mai des cu autospecialele SMURD.


Gălățenii nu ies în evidență nici la celelalte capitole din statistică. Excepție este statistica privitoare la apelurile 112 pe tema Covid 19 unde Galațiul se află pe locul 8 în țară. Iar ca o curiozitate, cele mai multe apeluri apar la miezul nopții, iar cele mai puține sunt făcute în jurul orei 3.00.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns